Mandlový koláč s muškátovým oříškem
Mandlový koláč s muškátovým oříškem
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Těsto 1: | 130 | g | Mamas Pie |
35 | g | Debic máslo tradiční | |
10 | g | voda | |
Těsto 2: | 60 | g | Macaronmix |
60 | g | Basis Cake | |
35 | g | Vaječná melanž | |
30 | g | Debic máslo tradiční | |
0,3 | g | mletý muškátový oříšek | |
Náplň 1: | 200 | g | Fruitful Hruška |
Náplň 2: | 150 | g | Panna Cotta |
150 | g | Milram 35% | |
Dekorace: | 16 | g | mandle plátky |
30 | g | Fruitful Hruška | |
Paletta Cold Neutral |
Příprava
Těsto 1: Směs Mamas Pie s máslem nakrájeným na menší kousky dáme do kotlíku a mícháme do konzistence hrubého písku. Přidáme vodu a spojíme v těsto. Těsto rozválíme na 4 mm silný plát a vložíme do tartaletkové formy o průměru 19 cm.
Těsto 2: Všechny suroviny mícháme lyrou do konzistence pasty a rozetřeme do připravené koláčové formy s těstem. Pečeme při 170-180°C po dobu 30-40 min.
Náplň 1: Fruitful rovnoměrně rozetřeme do ráfku o průměru 13 cm a zamrazíme v šokeru.
Náplň 2: Panna Cottu se smetanou vyšleháme do hladké konzistence. Do ráfku s fólií o průměru 15 cm nastříkáme 1/2 náplně, vložíme zmražený disk hruškové náplně a zastříkáme zbylou polovinou náplně. Uhladíme a dáme zamrazit do šokeru.
Kompletace: Zmraženou Panna Cottu vyjmeme z ráfku, položíme na upečený korpus, povrch korpusu zatřeme Palettou Cold Neutral a posypeme praženými mandlemi. Vršek dortu dekorujeme náplní Fruitful a sušeným zkaramelizovaným plátkem hrušky.
Products
Mamas Pie
Kompletní směs pro výrobu speciálních korpusů z kategorie pevných těst. Elastické, dobře zpracovatelné těsto, které nevyžaduje odležení v chladu. Nachází široké uplatnění v cukrářské výrobě (košíčky na tartaletky, mřížkové koláče, máslové sušenky, třené pečivo atp.).
Máslo
Kvalitní máslo zpracované tradiční metodou. Perfektní pro použití při vaření, do krémů, ale i do pekařských výrobků. Příjemná máslová chuť při všech způsobech zpracování.
Macaronmix
Směs pro výrobu makronek, oblíbených francouzských cukrovinek s mandlovou chutí. Makronky bývají plněné náplní, ale používají se i samotné jako dekorace cukrářských výrobků.
Máslo
Kvalitní máslo zpracované tradiční metodou. Perfektní pro použití při vaření, do krémů, ale i do pekařských výrobků. Příjemná máslová chuť při všech způsobech zpracování.
Panna cotta
Hotový základ pro přípravu panna cotty - klasických dezertů i moderních zákusků. Jemná chuť, rychlá a snadná příprava, ideální pro kavárny, hotely a restaurace.
Fruitful
Prémiové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (70-90%). S ovocem nejvíce podobným tomu čerstvému - s autentickou barvou, texturou, šťavnatostí a samozřejmě chutí. Náplně Fruitful jsou určeny především pro cukrářské aplikace. Vhodné i pro zmražované výrobky. Pro nejvyšší kvalitu a trvanlivost dodávány v plechovkách.