Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Máslový čokoládový dort

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 1000 g Basis Cake
400 g vaječná melanž
400 g máslo
400 g mléko
Krém: 900 g Milram šlehačka 35%
300 g Arabesque Noir 58

Příprava

Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 2. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 3-4 min. Hmotu dávkujeme do 3 ráfků o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 170°C po dobu cca 60 min.

Krém: Šlehačku svaříme, poté přidáme čokoládu, vymícháme do hladka a necháme vychladit. Před plněním lehce prošleháme metlou na šlehacím stroji.

Kompletace: Vychladlý korpus prokrojíme. Ganáž použijeme na promazání korpusu i zatření povrchu dortu. Dekorujeme kakaem.

Suroviny na 3 ks á 1050 g.

Máslový čokoládový dort

Products

Arabesque Noir 58

Kvalitní belgická hořká čokoláda s 58% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Basis Cake

Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.