Máslový čokoládový dort
Máslový čokoládový dort
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 1000 g | Basis Cake |
400 g | vaječná melanž | |
400 g | máslo | |
400 g | mléko | |
Krém: | 900 g | Milram šlehačka 35% |
300 g | Arabesque Noir 58 |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 2. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 3-4 min. Hmotu dávkujeme do 3 ráfků o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 170°C po dobu cca 60 min.
Krém: Šlehačku svaříme, poté přidáme čokoládu, vymícháme do hladka a necháme vychladit. Před plněním lehce prošleháme metlou na šlehacím stroji.
Kompletace: Vychladlý korpus prokrojíme. Ganáž použijeme na promazání korpusu i zatření povrchu dortu. Dekorujeme kakaem.
Suroviny na 3 ks á 1050 g.
Products
Arabesque Noir 58
Kvalitní belgická hořká čokoláda s 58% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.
Basis Cake
Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.