Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Medový dort s rozinkami

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 215 g Melisa směs
160 g Vaječná melanž tekutá
22 g Voda
3 g Med
Náplň 1: 800 g Rosette
200 g Zeesan Neutral
200 g Voda
Náplň 2: 600 g Frutafill rozinkový
Dekorace: 250 g Paletta Neutral
125 g Voda
Skořice

Příprava

Korpus: Všechny suroviny šlehat nejvyšší rychlostí šlehače cca. 6 min. Pečeme 5-10 min. při 200-250°C.

Náplň 1: Zeesan rozmícháme s vodou, přidáme ¼ vyšlehané šlehačky, metličkou zašleháme do hladka. Poté smícháme se zbylou šlehačkou (vymíchávat jemně stěrkou).

Dekorace: Palettu Neutral s vodou zahřejeme na max. 80°C. Část vzniklého gelu smícháme se skořicí.

Kompletace: Korpus po upečení rozkrojíme na dvě poloviny, vložíme do ráfku na dno, přetřeme náplní. Po vychladnutí dekorujeme Frutafillem a zatřeme částí Paletty Neutral. Okraje dortu dekorujeme Palettou Neutral smíchanou se skořicí.

Medový dort s rozinkami

Products

Rosette

Slazený rostlinný krém, sloužící jako náhrada živočišné šlehačky, stabilní, připravený k okamžitému použití. Výslednou konzistenci je možné ovlivnit přidáním vody.

Melisa směs

Směs pro výrobu šlehané hmoty medové barvy a oříškové chuti, vhodná na pláty i korpusy.