Medový dort s rozinkami
Medový dort s rozinkami
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 215 g | Melisa směs |
160 g | Vaječná melanž tekutá | |
22 g | Voda | |
3 g | Med | |
Náplň 1: | 800 g | Rosette |
200 g | Zeesan Neutral | |
200 g | Voda | |
Náplň 2: | 600 g | Frutafill rozinkový |
Dekorace: | 250 g | Paletta Neutral |
125 g | Voda | |
Skořice |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny šlehat nejvyšší rychlostí šlehače cca. 6 min. Pečeme 5-10 min. při 200-250°C.
Náplň 1: Zeesan rozmícháme s vodou, přidáme ¼ vyšlehané šlehačky, metličkou zašleháme do hladka. Poté smícháme se zbylou šlehačkou (vymíchávat jemně stěrkou).
Dekorace: Palettu Neutral s vodou zahřejeme na max. 80°C. Část vzniklého gelu smícháme se skořicí.
Kompletace: Korpus po upečení rozkrojíme na dvě poloviny, vložíme do ráfku na dno, přetřeme náplní. Po vychladnutí dekorujeme Frutafillem a zatřeme částí Paletty Neutral. Okraje dortu dekorujeme Palettou Neutral smíchanou se skořicí.
Products
Rosette
Slazený rostlinný krém, sloužící jako náhrada živočišné šlehačky, stabilní, připravený k okamžitému použití. Výslednou konzistenci je možné ovlivnit přidáním vody.
Melisa směs
Směs pro výrobu šlehané hmoty medové barvy a oříškové chuti, vhodná na pláty i korpusy.