Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Mléčný čokoládový dort s oříšky

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 600 g Basis Cake
300 g vaječná melanž
500 g máslo
500 g Arabesque Lait 34
300 g mléko
Krém: 150 g Milram šlehačka 35%
130 g Arabesque Lait 34
130 g Arabesque Noir 58
Dekorace: 60 g lískové ořechy (půlky)

Příprava

Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5 min. Hmotu dávkujeme do 3 ráfků o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 160°C po dobu 60 min.

Krém: Šlehačku svaříme, poté přidáme čokoládu a vymícháme do hladka.

Kompletace: Vychladlý dort zatřeme ganáží a dekorujeme opraženými ořechy.

Suroviny na 3 ks á 780 g.

Mléčný čokoládový dort s oříšky

Products

Arabesque Lait 34

Kvalitní belgická mléčná čokoláda se 34% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Arabesque Noir 58

Kvalitní belgická hořká čokoláda s 58% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Basis Cake

Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.