Mléčný čokoládový dort s oříšky
Mléčný čokoládový dort s oříšky
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 600 g | Basis Cake |
300 g | vaječná melanž | |
500 g | máslo | |
500 g | Arabesque Lait 34 | |
300 g | mléko | |
Krém: | 150 g | Milram šlehačka 35% |
130 g | Arabesque Lait 34 | |
130 g | Arabesque Noir 58 | |
Dekorace: | 60 g | lískové ořechy (půlky) |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5 min. Hmotu dávkujeme do 3 ráfků o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 160°C po dobu 60 min.
Krém: Šlehačku svaříme, poté přidáme čokoládu a vymícháme do hladka.
Kompletace: Vychladlý dort zatřeme ganáží a dekorujeme opraženými ořechy.
Suroviny na 3 ks á 780 g.
Products
Arabesque Lait 34
Kvalitní belgická mléčná čokoláda se 34% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.
Arabesque Noir 58
Kvalitní belgická hořká čokoláda s 58% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.
Basis Cake
Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.