

Mozart dort
Mozart dort
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 500 g | ChocNut Cake |
100 g | Vaječná melanž tekutá | |
100 g | voda | |
Náplň 1: | 275 g | Marzipan |
25 g | Compound Pistacie | |
Náplň 2: | 150 g | Milram 35% |
150 g | Scaldis Dark | |
Poleva: | 165 g | Fondán bílý standard |
10 g | voda | |
50 g | čokoládová poleva mléčná |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5 min. (dle typu stroje). Hmotu rovnoměrně rozdělíme do dvou ráfků o průměru 22 cm. Pečeme při 180°C cca 25 min.
Náplň 1: Marcipán smícháme s Compoundem.
Náplň 2: Šlehačku se Scaldisem svaříme.
Poleva: Fondán s vodou rozehřejeme. Polevu si rozehřejeme zvlášť. Po rozpuštění obě hmoty smícháme dohromady.
Kompletace: Korpus vložíme do ráfku a zalijeme polovinou ganáže. Přikryjeme rozváleným marcipánem, zalijeme zbývající polovinou ganáže a přiklopíme druhým korpusem. Po vychlazení zalijeme polevou.

Products
Bella Cream
Živočišná šlehačka ošetřená metodou UHT, obsahuje 33 % tuku, má velký a stabilní nášleh, přijemnou senzoriku a prodlouženou trvanlivost.
Compound
Pastovitá koncentrovaná směs k ochucení náplní, krémů či cukrářských hmot, vyráběná na přírodní bázi, velká druhová variabilita.
Scaldis
Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má příjemnou čokoládovou chuť i vůni. Rychle se rozpouští, zůstává dlouho lesklý a je stabilní i při vyšších teplotách. Je velmi plastický, proto je vhodný pro kreativní zdobení moderních cukrářských výrobků a namáčení ovoce.
Fondán bílý
Bílá cukrová poleva na cukrářské výrobky, lze využít i jako modelovací fondán a pro přípravu trvanlivých krémů. Zůstává vláčný po dlouhou dobu, dobře na výrobcích drží a prodlužuje jejich trvanlivost.
Maro Marzipan 1:3
Pravý holandský marcipán určený pro modelování nebo dekoraci cukrářských výrobků, standardně dodáván v poměru 1:3 (mandlová hmota : cukr).
ChocNut Cake
Směs s celými jádry pražených lískových oříšků pro výrobu třených hmot. Světle hnědá třená hmota s chutí mléčné čokolády, vhodná pro korpusy nebo chlebíčky pečené v tvořítkách (cakes).