Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Mrkvový dort

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 160 g Basis Cake
80 g máslo
80 g vaječná melanž
20 g škrob kukuřičný
5 g kypřící prášek
80 g mrkev (nastrouhaná)
40 g ořechy mleté
Náplň: 400 g Arabesque Blanc 29
400 g zakysaná smetana
Dekorace: 40 g ořechy mleté

Příprava

Korpus: Všechny suroviny kromě mrkve a ořechů mícháme na 1. rychlostní stupeň po dobu 3-4 min. Do hotové hmoty přidáme nastrouhanou mrkev a ořechy, promícháme a nalijeme do ráfku o průměru 18 cm. Pečeme při 170°C 50-55 min.

Náplň: Čokoládu rozehřejeme na 30°C. Zakysanou smetanu pokojové teploty vyšleháme s čokoládou.

Kompletace: Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme. Do ráfku vkládáme jednotlivé korpusy a proléváme třetinou náplně. Necháme vychladit. Po vychladnutí obsypeme ořechy.

Suroviny na 1 dort.

Mrkvový dort

Products

Arabesque Blanc 29

Kvalitní belgická bílá čokoláda s 29% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Basis Cake

Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.