Mrkvový dort
Mrkvový dort
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 160 g | Basis Cake |
80 g | máslo | |
80 g | vaječná melanž | |
20 g | škrob kukuřičný | |
5 g | kypřící prášek | |
80 g | mrkev (nastrouhaná) | |
40 g | ořechy mleté | |
Náplň: | 400 g | Arabesque Blanc 29 |
400 g | zakysaná smetana | |
Dekorace: | 40 g | ořechy mleté |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny kromě mrkve a ořechů mícháme na 1. rychlostní stupeň po dobu 3-4 min. Do hotové hmoty přidáme nastrouhanou mrkev a ořechy, promícháme a nalijeme do ráfku o průměru 18 cm. Pečeme při 170°C 50-55 min.
Náplň: Čokoládu rozehřejeme na 30°C. Zakysanou smetanu pokojové teploty vyšleháme s čokoládou.
Kompletace: Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme. Do ráfku vkládáme jednotlivé korpusy a proléváme třetinou náplně. Necháme vychladit. Po vychladnutí obsypeme ořechy.
Suroviny na 1 dort.
Products
Arabesque Blanc 29
Kvalitní belgická bílá čokoláda s 29% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.
Basis Cake
Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.