Orange velvet cake
Orange velvet cake
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 1100 g | Basis Cake |
360 g | vaječná melanž | |
360 g | olej | |
360 g | podmáslí zakysané | |
100 g | Compound Pomeranč | |
7 g | oranžová barva Wilton | |
Krém: | 1400 g | Milram šlehačka 35% |
600 g | podmáslí zakysané | |
400 g | Zeesan Neutral | |
Dekorace: | 400 g | pomeranč |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5 min. Hmotu dávkujeme do 6 kulatých forem o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 170-180°C po dobu 35-45 minut. Na každý dort použijeme jeden a půl korpusu.
Krém: Smetanu vyšleháme. Podmáslí smícháme se Zeesanem a vmícháme do vyšlehané šlehačky.
Kompletace: Upečené korpusy prokrojíme, promažeme náplní a dekorujeme plátky čerstvého pomeranče.
Suroviny na 4 ks á 1210 g.
Products
Milram 35%
Živočišná šlehačka ošetřená metodou UHT, obsahuje 35 % tuku, má velký a stabilní nášleh, přijemnou senzoriku a prodlouženou trvanlivost. I při absenci ztužovače si zachovává tvar.
Compound
Pastovitá koncentrovaná směs k ochucení náplní, krémů či cukrářských hmot, vyráběná na přírodní bázi, velká druhová variabilita.
Basis Cake
Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.
Zeesan
Směs sloužící ke stabilizaci a ochucení lehkých šlehačkových krémů. Dostupné v řadě příchutí nebo s neutrální chutí jako ztužovač.