Pálava (řez s bílou čokoládou a malinami)
Pálava (řez s bílou čokoládou a malinami)
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus 1: | 160 g | Brand 100 |
240 g | voda | |
Náplň 1: | 225 g | Arabesque Blanc 29 |
450 g | Milram šlehačka 35% | |
90 g | Zeesan Neutral | |
90 g | voda | |
135 g | maliny (mražené) | |
4 g | Compound pomeranč | |
Náplň 2: | 345 g | Milram šlehačka 35% |
85 g | Zeesan Neutral | |
70 g | voda |
Příprava
Korpus: Suroviny mícháme lyrou na pomalý chod stroje po dobu 8 min. do hladkého těsta. Z hmoty na pečný papír rozetřeme plát a pečeme při teplotě 220°C po dobu cca 20 min. (dle typu pece).
Náplň 1: Zeesan rozmícháme s vodou a ručně vmícháme do ušlehané šlehačky. Ochutíme Compoundem a za stálého míchání vlijeme rozpuštěnou čokoládu Arabesque. Vše dobře promícháme.
Náplň 2: Zeesan rozmícháme s vodou a ručně vmícháme do ušlehané šlehačky.
Kompletace: Z upečeného a vychladlého plátu vykrojíme požadovaný tvar a vložíme do ráfku. Na plát v ráfku rozetřeme náplň 1 a posypeme malinami. Přiklopíme druhým plátem, zatřeme náplní č. 2, kartou vytvoříme vlny a zdobíme čerstvými malinami a čokoládovým dekorem dle fantazie.
Products
Brand 100
Kompletní směs pro výrobu odpalované hmoty a smažených výrobků z odpalovaného těst bez použití vajec. Korpusy se více podobají tradičně vyrobeným, s dobře vykreslenou konturou.
Milram 35%
Živočišná šlehačka ošetřená metodou UHT, obsahuje 35 % tuku, má velký a stabilní nášleh, přijemnou senzoriku a prodlouženou trvanlivost. I při absenci ztužovače si zachovává tvar.
Compound
Pastovitá koncentrovaná směs k ochucení náplní, krémů či cukrářských hmot, vyráběná na přírodní bázi, velká druhová variabilita.
Arabesque Blanc 29
Kvalitní belgická bílá čokoláda s 29% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.
Zeesan
Směs sloužící ke stabilizaci a ochucení lehkých šlehačkových krémů. Dostupné v řadě příchutí nebo s neutrální chutí jako ztužovač.