Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Pálava (řez s bílou čokoládou a malinami)

Receptura

Množství Výrobek
Korpus 1: 160 g Brand 100
240 g voda
Náplň 1: 225 g Arabesque Blanc 29
450 g Milram šlehačka 35%
90 g Zeesan Neutral
90 g voda
135 g maliny (mražené)
4 g Compound pomeranč
Náplň 2: 345 g Milram šlehačka 35%
85 g Zeesan Neutral
70 g voda

Příprava

Korpus: Suroviny mícháme lyrou na pomalý chod stroje po dobu 8 min. do hladkého těsta. Z hmoty na pečný papír rozetřeme plát a pečeme při teplotě 220°C po dobu cca 20 min. (dle typu pece).

Náplň 1: Zeesan rozmícháme s vodou a ručně vmícháme do ušlehané šlehačky. Ochutíme Compoundem a za stálého míchání vlijeme rozpuštěnou čokoládu Arabesque. Vše dobře promícháme.

Náplň 2: Zeesan rozmícháme s vodou a ručně vmícháme do ušlehané šlehačky.

Kompletace: Z upečeného a vychladlého plátu vykrojíme požadovaný tvar a vložíme do ráfku. Na plát v ráfku rozetřeme náplň 1 a posypeme malinami. Přiklopíme druhým plátem, zatřeme náplní č. 2, kartou vytvoříme vlny a zdobíme čerstvými malinami a čokoládovým dekorem dle fantazie.

Pálava (řez s bílou čokoládou a malinami)

Products

Brand 100

Kompletní směs pro výrobu odpalované hmoty a smažených výrobků z odpalovaného těst bez použití vajec. Korpusy se více podobají tradičně vyrobeným, s dobře vykreslenou konturou.

Milram 35%

Živočišná šlehačka ošetřená metodou UHT, obsahuje 35 % tuku, má velký a stabilní nášleh, přijemnou senzoriku a prodlouženou trvanlivost. I při absenci ztužovače si zachovává tvar.

Compound

Pastovitá koncentrovaná směs k ochucení náplní, krémů či cukrářských hmot, vyráběná na přírodní bázi, velká druhová variabilita.

Arabesque Blanc 29

Kvalitní belgická bílá čokoláda s 29% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Zeesan

Směs sloužící ke stabilizaci a ochucení lehkých šlehačkových krémů. Dostupné v řadě příchutí nebo s neutrální chutí jako ztužovač.