Svatební dort
Svatební dort
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Hmota | 1130 | g | Piškot Vista |
750 | g | Vaječná melanž | |
115 | g | voda | |
215 | g | olej slunečnicový | |
Náplň 1 | 1300 | g | Tvarohová náplň Standard |
1300 | g | Milram smetana ke šlehání 35% | |
Náplň 2 | 400 | g | jahody čerstvé |
Náplň 3 | 400 | g | Vaječný bílek |
500 | g | cukr krupice | |
1120 | g | Debic máslo tradiční |
Příprava
Hmota: Všechny suroviny mimo oleje, šleháme po dobu 7 min. na 3RS. Na poslední 2 min. snížíme rychlost a přidáme olej. Rozdělíme do 3 forem průměr 26, 22 a 18 cm. Pečeme na 165 °C–180 °C cca 35-40 min. (dle navážky a typu pece).
Náplň 1: Všechny suroviny navážíme dohromady a vyšleháme do tuhé konzistence.
Náplň 2: Jahody si očistíme a nakrájíme na kostičky.
Náplň 3: Máslo pokojové teploty vyšleháme do pěny, cca 20 min. Mezitím si nahřejeme bílky s cukrem (nešleháme) na cca 75 °C, poté dáme vyšlehat. Vychladlý sníh vmícháme do našlehaného másla.
Kompletace: Korpusy si prokrojíme na 2x a dávkujeme náplň 1 v kombinací s náplní 2. Takto připravené dorty si několikrát důkladně obmažeme připravenou náplní 3. Dáme zchladit. Poté dorty seskládáme na sebe a dozdobíme.