Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Svatební dort

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 1130 g Piškot Vista
750 g Vaječná melanž
115 g voda
215 g olej slunečnicový
Náplň 1 1300 g Tvarohová náplň Standard
1300 g Milram smetana ke šlehání 35%
Náplň 2 400 g jahody čerstvé
Náplň 3 400 g Vaječný bílek
500 g cukr krupice
1120 g Debic máslo tradiční

Příprava

Hmota: Všechny suroviny mimo oleje, šleháme po dobu 7 min. na 3RS.  Na poslední 2 min. snížíme rychlost a přidáme olej. Rozdělíme do 3 forem průměr 26, 22 a 18 cm. Pečeme na 165 °C–180 °C cca 35-40 min. (dle navážky a typu pece).

Náplň 1: Všechny suroviny navážíme dohromady a vyšleháme do tuhé konzistence.

Náplň 2: Jahody si očistíme a nakrájíme na kostičky.

Náplň 3: Máslo pokojové teploty vyšleháme do pěny, cca 20 min. Mezitím si nahřejeme bílky s cukrem (nešleháme) na cca 75 °C, poté dáme vyšlehat. Vychladlý sníh vmícháme do našlehaného másla.

Kompletace: Korpusy si prokrojíme na 2x a dávkujeme náplň 1 v kombinací s náplní 2. Takto připravené dorty si několikrát důkladně obmažeme připravenou náplní 3. Dáme zchladit. Poté dorty seskládáme na sebe a dozdobíme.

Svatební dort