

Tiramisu dort
Tiramisu dort
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Těsto 1 | 275 | g | Piškot světlý |
165 | g | Vaječná melanž | |
55 | g | voda | |
(na dort využijeme 1/3 hmoty) | |||
Těsto 2 | 270 | g | Piškot extra tmavý |
190 | g | Vaječná melanž | |
40 | g | voda | |
(na dort využijeme 1/3 hmoty) | |||
Espresso | |||
Amaretto | |||
Náplň 1 | 550 | g | Debic Tiramisu |
Náplň 2 | 295 | g | Debic Tiramisu |
5 | g | Compound Irská káva | |
Dekorace | Arabesque Kakao práškové |
Příprava
Těsto 1 a 2: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 7 min. Hmotu dávkujeme do ráfku o průměru 24 cm a pečeme při 170-180°C po dobu 30-35 min.
Náplň 1: Debic Tiramisu ušleháme do hladké krémové konzistence.
Náplň 2: Debic Tiramisu s Compoundem ušleháme do hladké krémové konzistence.
Kompletace: Oba korpusy rozřízneme na třetiny. Na dno ráfku vložíme světlý korpus a zatřeme polovinou Tiramisu náplně. Přiklopíme tmavým korpusem a zakapeme kávou s amarettem. Dort zarovnáme zbylou náplní a na ozdobu použijeme ochucenou Tiramisu náplň. Hotový dort posypeme kakaem.

Products
Piškot světlý
Směs na výrobu šlehaných piškotových hmot. Dodává velký objem, vláčnost, jemnou pórovitou strukturu, dobrou trvanlivost výrobků. Vhodná zejména pro rolády a korpusy.
Debic Tiramisu
Hotový UHT základ pro přípravu autentického italského Tiramisu. Tekutá šlehatelná směs s 55% podílem mascarpone je určená pro jednoduchou přípravu krému tradičního italského Tiramisu, ale i jakýchokoliv dalších dezertů s jemným krémem z mascarpone. Jednoduchá příprava, v praktickém 1 l balení.