Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Tiramisu dort

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 250 g Biskvit čokoládový
125 g olej slunečnicový
125 g Vaječná melanž
Náplň 1 1000 g Debic Tiramisu
Náplň 2 130 g cukrářské piškoty
170 g vařena káva
Dekorace 1 300 g cukrářské piškoty
Dekorace 2 100 g Čokoláda Arabesque NOIR 58

Příprava

Hmota 1: Všechny suroviny mícháme lyrou 4 minuty na 1. stupeň. Hmotu nalijeme do ráfku průměru 20 cm, pečeme na 160 °C cca 35–40 minut. 

Náplň 1: Debic Tiramisu ušleháme do pevné konzistence.

Náplň 2: Uvařenou kávu necháme vychladit. Poté v ní máčíme cukrářské piškoty. 

Kompletace: Vychladlý korpus jednou prokrojíme, do ráfku vložíme spodní část, lehce pokropíme kávou a dáme 1/3 Náplně 1. Dále vyskládáme máčené piškoty, které opatrně zatřeme 1/3 Náplně 1. Přiklopíme korpusem, ten lehce pokropíme kávou. Zbylou Náplní 1 nastříkáme pusinky a obmažeme boky dortu, posypeme kakaem. Piškoty zkrátíme na požadovanou výšku a oblepíme jimi dort, dekorujeme rozpuštěnou čokoládou. 

Tiramisu dort

Products

Debic Tiramisu

Hotový UHT základ pro přípravu autentického italského Tiramisu. Tekutá šlehatelná směs s 55% podílem mascarpone je určená pro jednoduchou přípravu krému tradičního italského Tiramisu, ale i jakýchokoliv dalších dezertů s jemným krémem z mascarpone. Jednoduchá příprava, v praktickém 1 l balení.