Tiramisu dort
Tiramisu dort
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Hmota | 250 | g | Biskvit čokoládový |
125 | g | olej slunečnicový | |
125 | g | Vaječná melanž | |
Náplň 1 | 1000 | g | Debic Tiramisu |
Náplň 2 | 130 | g | cukrářské piškoty |
170 | g | vařena káva | |
Dekorace 1 | 300 | g | cukrářské piškoty |
Dekorace 2 | 100 | g | Čokoláda Arabesque NOIR 58 |
Příprava
Hmota 1: Všechny suroviny mícháme lyrou 4 minuty na 1. stupeň. Hmotu nalijeme do ráfku průměru 20 cm, pečeme na 160 °C cca 35–40 minut.
Náplň 1: Debic Tiramisu ušleháme do pevné konzistence.
Náplň 2: Uvařenou kávu necháme vychladit. Poté v ní máčíme cukrářské piškoty.
Kompletace: Vychladlý korpus jednou prokrojíme, do ráfku vložíme spodní část, lehce pokropíme kávou a dáme 1/3 Náplně 1. Dále vyskládáme máčené piškoty, které opatrně zatřeme 1/3 Náplně 1. Přiklopíme korpusem, ten lehce pokropíme kávou. Zbylou Náplní 1 nastříkáme pusinky a obmažeme boky dortu, posypeme kakaem. Piškoty zkrátíme na požadovanou výšku a oblepíme jimi dort, dekorujeme rozpuštěnou čokoládou.
Products
Debic Tiramisu
Hotový UHT základ pro přípravu autentického italského Tiramisu. Tekutá šlehatelná směs s 55% podílem mascarpone je určená pro jednoduchou přípravu krému tradičního italského Tiramisu, ale i jakýchokoliv dalších dezertů s jemným krémem z mascarpone. Jednoduchá příprava, v praktickém 1 l balení.