Tropicolada
Tropicolada
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 210 g | Piškot světlý |
125 g | Vaječná melanž tekutá | |
45 g | Voda | |
20 g | Olej | |
Náplň 1: | 500 g | QimiQ |
250 g | Šlehačka (ušlehaná) | |
100 g | Kokos strouhaný | |
100 g | Cukr moučka | |
Náplň 2: | 1200 g | Frutafill Ananas+Pomeranč |
Náplň 3: | 100 g | Paletta Neutral |
100 g | Voda |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny mimo oleje šleháme nejvyšší rychlostí šlehače cca. 6 min. Olej přidáváme na poslední minutu již za pomalého chodu stroje. Pečeme v ráfku o průměru 19 cm 30-35 min. při 170°C.
Náplň 1: QimiQ vymícháme do hladka, poté přidáme kokos a cukr a řádně promícháme. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku.
Náplň 3: Vodu s Palettou Neutral zahřejeme na max. 80°C.
Kompletace: Korpus rozkrojíme na dvě poloviny, každou vložíme na dno čistého ráfku o průměru 22 cm. Hotovou náplň rozdělíme, vetřeme do ráfku a zahladíme. Po ztuhnutí potřeme Frutafillem a povrch přetřeme Palettou.
Products
QimiQ - smetanový základ
Živočišná šlehačka s 1% želatiny, nesráží se, nedělá hrudky a nepouští vodu. Šlehačka se díky němu stává stabilnější a uchovává si svou barvu i konzistenci po dlouhou dobu. Univerzální smetanový základ pro sladkou, pikantní, studenou a teplou kuchyni. Používá se i pro zjemnění polévek nebo omáček.
Piškot světlý
Směs na výrobu šlehaných piškotových hmot. Dodává velký objem, vláčnost, jemnou pórovitou strukturu, dobrou trvanlivost výrobků. Vhodná zejména pro rolády a korpusy.
Paletta Neutral
Polotekutá směs pro přípravu želé k ošetření povrchu cukrářských výrobků - dodává vysoký lesk a brání vysychání, nezanechává lepivý povrch. Rychle tuhne, dá se krájet i po zmrazení. Zahřívá se a ředí vodou.
Frutafill
Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.