Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Tropicolada

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 210 g Piškot světlý
125 g Vaječná melanž tekutá
45 g Voda
20 g Olej
Náplň 1: 500 g QimiQ
250 g Šlehačka (ušlehaná)
100 g Kokos strouhaný
100 g Cukr moučka
Náplň 2: 1200 g Frutafill Ananas+Pomeranč
Náplň 3: 100 g Paletta Neutral
100 g Voda

Příprava

Korpus: Všechny suroviny mimo oleje šleháme nejvyšší rychlostí šlehače cca. 6 min. Olej přidáváme na poslední minutu již za pomalého chodu stroje. Pečeme v ráfku o průměru 19 cm 30-35 min. při 170°C.

Náplň 1: QimiQ vymícháme do hladka, poté přidáme kokos a cukr a řádně promícháme. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku.

Náplň 3: Vodu s Palettou Neutral zahřejeme na max. 80°C.

Kompletace: Korpus rozkrojíme na dvě poloviny, každou vložíme na dno čistého ráfku o průměru 22 cm. Hotovou náplň rozdělíme, vetřeme do ráfku a zahladíme. Po ztuhnutí potřeme Frutafillem a povrch přetřeme Palettou.

Tropicolada

Products

QimiQ - smetanový základ

Živočišná šlehačka s 1% želatiny, nesráží se, nedělá hrudky a nepouští vodu. Šlehačka se díky němu stává stabilnější a uchovává si svou barvu i konzistenci po dlouhou dobu. Univerzální smetanový základ pro sladkou, pikantní, studenou a teplou kuchyni. Používá se i pro zjemnění polévek nebo omáček.

Piškot světlý

Směs na výrobu šlehaných piškotových hmot. Dodává velký objem, vláčnost, jemnou pórovitou strukturu, dobrou trvanlivost výrobků. Vhodná zejména pro rolády a korpusy.

Paletta Neutral

Polotekutá směs pro přípravu želé k ošetření povrchu cukrářských výrobků - dodává vysoký lesk a brání vysychání, nezanechává lepivý povrch. Rychle tuhne, dá se krájet i po zmrazení. Zahřívá se a ředí vodou.

Frutafill

Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.