Valentýnský dort
Valentýnský dort
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Korpus | 393 | g | Double Choc Cake |
79 | g | Vaječná melanž | |
79 | g | voda | |
Náplň | 55 | g | Debic máslo tradiční |
94 | g | Debic Cream Cheese | |
47 | g | cukr moučkový | |
3 | g | citronová šťáva | |
Dekorace | 100 | g | Roll Decor Potahovací |
Příprava
(receptura na 1 dort á 850g)
Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou 4 minuty na 1. stupeň. Těsto přendáme do silikonové formy, kterou vystříkáme odlučovací emulzí CARLEX® a pečeme na 160°C cca 35-40 minut, dle typu pece.
Náplň: Máslo pokojové teploty ušleháme s cukrem a citronem, poté po malých dávkách přidáváme Creme Cheese a necháme společně ušlehat do hladkého krému.
Dekorace: Z Roll Decor u si odebereme menší část a obarvíme.
Kompletace: Upečený korpus rozkrojíme, první vrstvu namažeme krémem, přiklopíme druhou vrstvou a necháme v lednici vychladit. Poté rozválíme Roll Decor, potáhneme jím dort a uhladíme. Z obarveného Roll decoru vykrájíme srdíčka a dort ozdobíme.