Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Vanilkový dort

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 190 g Basis Cake
15 g Vaječná melanž
95 g olej
Náplň 1 75 g Milram 35%
25 g Topcream
75 g voda
75 g Panna Cotta
10 g Zeesan Neutral
Náplň 2 300 g Debic Creme Brulee

Příprava

Těsto: Všechny suroviny mícháme na 1. stupeň šlehacího stroje po dobu 4 minut. Hmotu dávkujeme do ráfku o průměru 24 cm a pečeme při 170°C po dobu 40 minut.

Náplň 2: V kotlíku vymícháme Topcream s vodou a necháme 10 minut odstát. Přidáme Panna Cottu a vyšleháme do hladké konzistence. Zeesan a šlehačku ušleháme do jogurtové konzistence, přidáme krém z Panna Cotty a Topcreamu a společně vyšleháme.

Náplň 1: Creme Bruleé ohřejeme na 70°C.

Kompletace: Korpus prořízneme na dva díly a vložíme na dno ráfku. Spodní korpus potřeme krémem (ponecháme si malou část), přiklopíme druhým korpusem. Ten zatřeme slabou vrstvu krému, aby Creme Bruleé neprotekl, a poté nalijeme částečně vychladlý Creme Bruleé.

Vanilkový dort

Products

Topcream

Luxusní výrobek z řady našich kaltkrémů. Jeho jemnou a velmi lahodnou chuť mu dodává mléko a sušený kokosový tuk. Jeho chuť i barva jsou přirozené. Topcream je cukrářský delikátní krém, z kterého vyrobíte úžasný sametový bavorský i klasický žloutkový krém. Vyniká rovněž výbornou stabilitou. Je vhodný i na zamrazení. S jeho pomocí vytvoříte krásnou, ostrou konturu.

Piškot světlý

Směs na výrobu šlehaných piškotových hmot. Dodává velký objem, vláčnost, jemnou pórovitou strukturu, dobrou trvanlivost výrobků. Vhodná zejména pro rolády a korpusy.

Panna cotta

Hotový základ pro přípravu panna cotty - klasických dezertů i moderních zákusků. Jemná chuť, rychlá a snadná příprava, ideální pro kavárny, hotely a restaurace.

Debic Creme Brulee

Hotový UHT základ s pravou vanilkou a pasterovanými žloutky pro jednoduchou přípravu tradičního francouzského Crème Brûlée nebo delikátního španělského dezertu Crema Catalana. Krém vhodný i do dezertů a dortů. Jednoduchá příprava, praktické 1l balení.