Vánoční griotka
Vánoční griotka
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto: | 155 g | Basis Cake |
90 g | vaječná melanž | |
80 g | olej | |
15 g | kakao | |
30 g | voda | |
Na pokapání: | 10 g | griotka |
Náplň: | 370 g | Milram šlehačka 35% |
220 g | Arabesque Noir 58 | |
15 g | griotka | |
Dekorace: | 200 g | Arabesque Noir 58 |
70 g | višně |
Příprava
Těsto: Směs s vaječnou melanží a olejem mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň po dobu 5 minut. Kakao smícháme s vodou a společně se základní hmotou mícháme 1-2 minuty. Hmotu dávkujeme do formy o průměru 18 cm a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme při 170-180°C po dobu 30-35 minut. Korpus prokrojíme a pokapeme griotkou.
Náplň: Všechny suroviny svaříme a necháme do druhého dne vychladit. Před použitím ganáž vyšleháme.
Kompletace: Korpusy promažeme ganáží, zatřeme jí pvorch i boky dortu. Čokoládu nahřejeme, vytemperujeme a pomocí plévkové lžíce tvoříme dekoraci na pečící papír (pro lepší efekt je možno lehce zasypat kakaem), necháme vychladit. Čokoládu nalámeme na požadované kousky a přitlačíme k bokům dortu. Višně do poloviny máčíme v griotce a cukru a poté naskládáme na povrch dortu.
Suroviny na 1 ks.
Products
Arabesque Noir 58
Kvalitní belgická hořká čokoláda s 58% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.
Basis Cake
Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.