Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Zimní dort

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 580 g Piškot Vista
380 g Vaječná melanž
90 g voda
110 g olej slunečnicový
35 g Arabesque kakao práškové
Náplň 1 770 g Milram smetana ke šlehání 35%
230 g Bolero instant
Náplň 2 500 g Frutafill višňový
100 g Griotka
Náplň 3 420 g Debic máslo tradiční
150 g Vaječný bílek
190 g cukr krupice

Příprava

Hmota: Všechny suroviny mimo oleje, šleháme po dobu 7 min. na 3RS.  Na poslední 2 min. snížíme rychlost a přidáme olej. Dávkujeme do forem o průměru 22 cm. Pečeme na 165°C -175°C cca 35-40 min. (dle navážky a typu pece).

Náplň 1: Suroviny navážíme dohromady a vyšleháme do tuhé konzistence.

Náplň 3: Máslo pokojové teploty dáme šlehat do pěny cca 20min. Mezitím si nahřejeme bílky s cukrem (nešleháme) na cca 75°C, poté vyšleháme. Vychladlý sníh vmícháme do našlehaného másla.

Kompletace: Vychladlé dortové korpusy 2x prokrojíme. Protíráme náplní č.1 v kombinaci s náplní č.2. Dort důkladně několikrát obmažeme náplní 3 a dozdobíme.

Zimní dort