Cheesecake s karamelovou příchutí
Cheesecake s karamelovou příchutí
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Korpus | 150 | g | Mamas Pie |
40 | g | Debic máslo tradiční | |
10 | g | voda | |
50 | g | Debic máslo tradiční | |
Náplň | 600 | g | Debic Cream Cheese |
120 | g | cukr moučkový | |
30 | g | cukr krupice | |
20 | g | škrob kukuřičný | |
g | limetková kůra | ||
110 | g | Vaječná melanž | |
25 | g | Vaječný žloutek | |
100 | g | Milram šlehačka 35% | |
2 | g | Compound Karamel | |
Poleva | 65 | g | Mifi Karamel |
30 | g | smetana zakysaná |
Příprava
Suroviny na 1 cheesecake ø 20 cm
Korpus: Smícháme dohromady Mamas Pie, vodu a 40 g másla dokud se nespojí v pevné těsto. Těsto rozválíme na plát a pečeme na 180°C cca 12-15 min.
Náplň: Do krémového sýra prosejeme moučkový cukr a přidáme limetku. Zvlášť smícháme cukr krupice s kukuřičným škrobem a přidáme k připravené směsi. Mícháme lyrou do hladké konzistence, poté postupně přidáváme melanž a žloutky, na konec vmícháme smetanu. Hmotu mícháme dokud nevznikne hladký krém. Z hotového krému odebereme
100 g a ochutíme karamelovým compoudem.
Poleva: Mifi Karamel smícháme se zakysanou smetanou.
Kompletace: Upečený korpus rozdrtíme (část můžeme dochutit Compoundem Karamel). Do rozdrcených drobečků přidáme rozpuštěné máslo. Vzniklou hmotu upěchujeme do formy o průměru 20 cm, kterou jsme obalili alobalem. Necháme ztuhnout v lednici. Do obalené formy nalijeme hotový krém
a ochucený krém (částečným promícháním obou vytvoříme efekt mramorování). Po upečení a vychlazení pomažeme polevou z Mifi. Můžeme dozdobit pralinkami.
Pečení v konvektomatu: Naplněnou formu pečeme na 140°C a 50% páry přibližně 40 min. a pak 20 min. na 160°C bez páry.
Pečení v horkovzdušné peci: Naplněnou formu vložíme do horké vodní lázně, pečeme na 120-130°C přibližně 100 min. a pak 15 min. na 150°C.
Pečení v etážové peci: Naplněnou formu pečeme na 145°C 100 min. a pak 10-15 min. na 190°C.
Products
Debic Cream Cheese
Všestranný smetanový sýr pro profesionální kuchyni.