Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Cheesecake s mákem

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Korpus g Mamas Pie
g Debic máslo tradiční
g voda
g Debic máslo tradiční
Náplň 1 180 g Maková náplň vařená
10 g Vaječný bílek
Náplň 2 480 g Debic Cream Cheese
95 g cukr moučkový
25 g cukr krupice
15 g škrob kukuřičný
1/4 limetky (šťáva a kůra)
90 g Vaječná melanž
15 g Vaječný žloutek
80 g Milram šlehačka 35%
Dekorace 50 g Maková náplň vařená
20 g Paletta Coldjel
mandarinky kompotované

Příprava

Suroviny na 1 cheesecake ø 20 cm

Korpus:
Smícháme dohromady Mamas Pie, vodua 40 g másla dokud se nespojí v pevné těsto. Těsto rozválíme na plát a pečeme na 180°C cca 12-15 min.
Náplň 1: Smícháme Makovou náplň s bílkem.
Náplň 2:
Do krémového sýra prosejeme moučkový cukr a přidáme šťávu a kůru ze čtvrtky limetky. Zvlášť smícháme cukr krupici s kukuřičným škrobem a přidáme k připravené směsi. Mícháme lyrou a postupně přidáváme vajíčka a žloutky. Nakonec dodáme smetanu a hmotu mícháme, dokud nevznikne hladký krém.
Kompletace: Upečený korpus rozdrtíme. Do rozdrcených drobečků přidáme rozpuštěné máslo. Vzniklou hmotu upěchujeme do formy o průměru 20 cm, kterou jsme obalili alobalem. Necháme ztuhnout v lednici. Poté naplníme nejdříve makovou a pak krémovou náplní.
Pečení v konvektomatu: Naplněné formy pečeme na 140°C a 50% páry přibližně 40 min. a pak 20 min. na 160°C bez páry.
Pečení v etážové peci: Naplněné formy pečeme na 145°C 100 min. a pak 10-15 min. na 190°C.
Dekorace: Na vychlazený cheesecake roztíráme makovou náplní rozmíchanou v Palettě, dozdobujeme kompotovanými mandarinkami.

Cheesecake s mákem

Products

Debic Cream Cheese

Všestranný smetanový sýr pro profesionální kuchyni.