Cheesecake s mákem
Cheesecake s mákem
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Korpus | g | Mamas Pie | |
g | Debic máslo tradiční | ||
g | voda | ||
g | Debic máslo tradiční | ||
Náplň 1 | 180 | g | Maková náplň vařená |
10 | g | Vaječný bílek | |
Náplň 2 | 480 | g | Debic Cream Cheese |
95 | g | cukr moučkový | |
25 | g | cukr krupice | |
15 | g | škrob kukuřičný | |
1/4 limetky (šťáva a kůra) | |||
90 | g | Vaječná melanž | |
15 | g | Vaječný žloutek | |
80 | g | Milram šlehačka 35% | |
Dekorace | 50 | g | Maková náplň vařená |
20 | g | Paletta Coldjel | |
mandarinky kompotované |
Příprava
Suroviny na 1 cheesecake ø 20 cm
Korpus: Smícháme dohromady Mamas Pie, vodua 40 g másla dokud se nespojí v pevné těsto. Těsto rozválíme na plát a pečeme na 180°C cca 12-15 min.
Náplň 1: Smícháme Makovou náplň s bílkem.
Náplň 2: Do krémového sýra prosejeme moučkový cukr a přidáme šťávu a kůru ze čtvrtky limetky. Zvlášť smícháme cukr krupici s kukuřičným škrobem a přidáme k připravené směsi. Mícháme lyrou a postupně přidáváme vajíčka a žloutky. Nakonec dodáme smetanu a hmotu mícháme, dokud nevznikne hladký krém.
Kompletace: Upečený korpus rozdrtíme. Do rozdrcených drobečků přidáme rozpuštěné máslo. Vzniklou hmotu upěchujeme do formy o průměru 20 cm, kterou jsme obalili alobalem. Necháme ztuhnout v lednici. Poté naplníme nejdříve makovou a pak krémovou náplní.
Pečení v konvektomatu: Naplněné formy pečeme na 140°C a 50% páry přibližně 40 min. a pak 20 min. na 160°C bez páry.
Pečení v etážové peci: Naplněné formy pečeme na 145°C 100 min. a pak 10-15 min. na 190°C.
Dekorace: Na vychlazený cheesecake roztíráme makovou náplní rozmíchanou v Palettě, dozdobujeme kompotovanými mandarinkami.
Products
Debic Cream Cheese
Všestranný smetanový sýr pro profesionální kuchyni.