Čokoládový dezert s višněmi
Čokoládový dezert s višněmi
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 250 g | Biskvit čokoládový |
125 g | Vaječná melanž tekutá | |
125 g | Olej | |
Náplň 1: | 500 g | Frutafill višňový |
Náplň 2: | 200 g | Melisa - náplň |
250 g | Voda | |
150 g | ZeLa Creme (rozpuštěný) | |
Náplň 3: | 100 g | Rosette |
100 g | Scaldis Dark |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny jemně mícháme lyrou 5 min. Hmotu dávkujeme do velké koláčové formy na tartaletky.
Náplň 1: Náplň před pečením nastříkáme na korpus. Pečeme 35 min. při 170°C. Necháme vychladit (nejlépe do druhého dne).
Náplň 2: Melisa - náplň smícháme s vodou, necháme 5 min. odstát a poté zašleháme rozpuštěný margarín.
Náplň 3: Rosette svaříme, rozmícháme do ní Scaldis, necháme lehce provařit a poté odstát.
Kompletace: Korpus zatřeme náplní a potřeme polevou. Zdobíme ovocem a čokoládovým dekorem.
Products
Krémový margarín
Krémový margarín pro přípravu krémů a třených hmot, máslová chuť, znamenitý nášleh, dobrá stabilita na výdrž i v řezu, vysoká vaznost vody.
Rosette
Slazený rostlinný krém, sloužící jako náhrada živočišné šlehačky, stabilní, připravený k okamžitému použití. Výslednou konzistenci je možné ovlivnit přidáním vody.
Scaldis
Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má příjemnou čokoládovou chuť i vůni. Rychle se rozpouští, zůstává dlouho lesklý a je stabilní i při vyšších teplotách. Je velmi plastický, proto je vhodný pro kreativní zdobení moderních cukrářských výrobků a namáčení ovoce.
Biskvit čokoládový
Směs pro výrobu tmavých třených hmot. Má plnou čokoládovou chuť i čokoládovou barvu. Korpus po upečení zůstává vláčný po dlouhou dobu.
Frutafill
Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.