Jablkový koláč
Jablkový koláč
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 367 g | Mamas Pie |
103 g | Debic máslo tradiční | |
30 g | Voda | |
Náplň: | 500 g | Jablka |
100 g | Cukr | |
4 g | Skořice | |
Dekorace: | 40 g | Vaječná melanž |
10 g | Voda | |
30 g | Dekor-jemný |
Příprava
Korpus: Směs se studeným máslem mícháme lyrou nebo hákem na 1. rychlostní stupeň do konzistence drobenky. Přilijeme vodu a vymícháme.
Náplň: Všechny suroviny opatrně smícháme.
Kompletace: Těsto rozválíme na 1-1,5 cm silný plát a vložíme jej do koláčové formy o průměru 25 cm. Poté pravidelně rozložíme směs jablek, potřeme po celé ploše vaječnou melanží našlehanou s vodou a posypeme dekoračním cukrem. Pečeme cca 35 min. při 180-190°C (dle typu pece).
(Suroviny na 1 koláč)
Products
Mamas Pie
Kompletní směs pro výrobu speciálních korpusů z kategorie pevných těst. Elastické, dobře zpracovatelné těsto, které nevyžaduje odležení v chladu. Nachází široké uplatnění v cukrářské výrobě (košíčky na tartaletky, mřížkové koláče, máslové sušenky, třené pečivo atp.).