Jablkový koláč
Jablkový koláč
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto: | 1000 g | Mamas Pie |
280 g | Debic máslo tradiční | |
80 g | Voda | |
Náplň: | 1450 g | Frutafill jablečný |
50 g | Skořice |
Příprava
Těsto: Směs se studeným máslem mícháme lyrou nebo hákem na 1. rychlostní stupeň do konzistence drobenky. Přilijeme vodu a vymícháme. Těsto vyválíme na 5 mm silný plát, vykrojíme 4 kola o průměru 29 cm a položíme na dno formy o průměru 26 cm.
Kompletace: Na těsto natřeme Frutafill. Zbývající těsto rozválíme a pomocí speciální mřížkové formy vytvoříme mřížku na vrch koláče. Pečeme 40-45 min. při 180°C.
(Suroviny na 4 koláče)
Products
Mamas Pie
Kompletní směs pro výrobu speciálních korpusů z kategorie pevných těst. Elastické, dobře zpracovatelné těsto, které nevyžaduje odležení v chladu. Nachází široké uplatnění v cukrářské výrobě (košíčky na tartaletky, mřížkové koláče, máslové sušenky, třené pečivo atp.).
Frutafill
Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.