Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Jogurtový řez s malinou a jogurtovým krémem

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 1500 g Biskvit jogurtový
450 g Vaječná melanž
450 g Olej
450 g Voda
Náplň 1: 1000 g Maliny (čerstvé, mražené)
Náplň 2: 750 g Zeesan Jogurt
750 g Voda
1500 g Šlehačka
Dekorace: 200 g Paletta Neutral
150 g ON Malinový gel
80 g Voda

Příprava

Těsto: Všechny suroviny na těsto mícháme lyrou na 2. rychlostní stupeň cca 5 min., dokud hmota není vymíchaná do hladka. Hmotu nalijeme do ráfku 60x40 cm a rovnoměrně rozetřeme. Ovoce položíme na syrové těsto a poté dáme péct. Pečeme při 180°C cca 50 min.

Náplň 2: Vychlazenou smetanu vyšleháme. Zeesan důkladně rozmícháme ve vodě a postupně přidáváme vyšlehanou smetanu.

Dekorace: Do rozehřáté Paletty s vodou metličkou rozmícháme malinový gel, poté rozetřeme na povrch vychlazeného řezu.

Kompletace: Na vychlazený upečený korpus natřeme jogurtový krém. Necháme zchladit a nakonec zatřeme malinovým gelem. Po vychladnutí krájíme.

Jogurtový řez s malinou a jogurtovým krémem

Products

Ovocné gely

Náplně s vysokým podílem ovoce (min. 60 %) a nízkým obsahem cukru, stabilní při pečení i mražení, výrazné senzorické vlastnosti, univerzální použití.

Paletta Neutral

Polotekutá směs pro přípravu želé k ošetření povrchu cukrářských výrobků - dodává vysoký lesk a brání vysychání, nezanechává lepivý povrch. Rychle tuhne, dá se krájet i po zmrazení. Zahřívá se a ředí vodou.

Zeesan

Směs sloužící ke stabilizaci a ochucení lehkých šlehačkových krémů. Dostupné v řadě příchutí nebo s neutrální chutí jako ztužovač.

Biskvit jogurtový

Směs s lehkou jogurtovou příchutí na výrobu třených hmot. Vhodná na korpusy i bábovky. Výborná je kombinace s ovocem, marcipánem či kakaem.