Jogurtový řez s malinou a jogurtovým krémem
Jogurtový řez s malinou a jogurtovým krémem
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 1500 g | Biskvit jogurtový |
450 g | Vaječná melanž | |
450 g | Olej | |
450 g | Voda | |
Náplň 1: | 1000 g | Maliny (čerstvé, mražené) |
Náplň 2: | 750 g | Zeesan Jogurt |
750 g | Voda | |
1500 g | Šlehačka | |
Dekorace: | 200 g | Paletta Neutral |
150 g | ON Malinový gel | |
80 g | Voda |
Příprava
Těsto: Všechny suroviny na těsto mícháme lyrou na 2. rychlostní stupeň cca 5 min., dokud hmota není vymíchaná do hladka. Hmotu nalijeme do ráfku 60x40 cm a rovnoměrně rozetřeme. Ovoce položíme na syrové těsto a poté dáme péct. Pečeme při 180°C cca 50 min.
Náplň 2: Vychlazenou smetanu vyšleháme. Zeesan důkladně rozmícháme ve vodě a postupně přidáváme vyšlehanou smetanu.
Dekorace: Do rozehřáté Paletty s vodou metličkou rozmícháme malinový gel, poté rozetřeme na povrch vychlazeného řezu.
Kompletace: Na vychlazený upečený korpus natřeme jogurtový krém. Necháme zchladit a nakonec zatřeme malinovým gelem. Po vychladnutí krájíme.
Products
Ovocné gely
Náplně s vysokým podílem ovoce (min. 60 %) a nízkým obsahem cukru, stabilní při pečení i mražení, výrazné senzorické vlastnosti, univerzální použití.
Paletta Neutral
Polotekutá směs pro přípravu želé k ošetření povrchu cukrářských výrobků - dodává vysoký lesk a brání vysychání, nezanechává lepivý povrch. Rychle tuhne, dá se krájet i po zmrazení. Zahřívá se a ředí vodou.
Zeesan
Směs sloužící ke stabilizaci a ochucení lehkých šlehačkových krémů. Dostupné v řadě příchutí nebo s neutrální chutí jako ztužovač.
Biskvit jogurtový
Směs s lehkou jogurtovou příchutí na výrobu třených hmot. Vhodná na korpusy i bábovky. Výborná je kombinace s ovocem, marcipánem či kakaem.