Křehký koláč s tvarohem a povidly
Křehký koláč s tvarohem a povidly
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Korpus | 1000 | g | Mamas pie |
280 | g | Debic máslo tradiční | |
80 | g | voda | |
Náplň 1 | 100 | g | Tvarohová náplň Standard |
Náplň 2 | 100 | g | Švestková povidla slazená |
Dekorace | Tvarohová náplň Standard |
Příprava
Korpus: Směs a studené máslo nakrájené na menší kostky mícháme hákem do konzistence drobenky, poté přidáme vodu a mícháme do hladké hmoty. Těsto necháme v lednici uležet. Odpočinuté těsto rozválíme na 4 mm, vykrojíme cca o 3 cm vetší průměr než má forma na pečení, těsto vložíme do formy a upravíme. Ze zbylého těsta vykrájíme listy.
Kompletace: Do korpusu rozetřeme tvarohovou náplň, uhladíme, přidáme povidla uhladíme, dozdobíme vykrájeným těstem. Potřeme žloutkem.
Pečeme cca 30-35 minut na 160 °C.
Products
Povidla
Povidla jsou vyráběna tradiční metodou (odpařováním), obsahují vysoký podíl ovocné sušiny, jsou stabilní při pečení i mražení. Vhodné pro plnění pekařských a cukrářských výrobků.