Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Makovník (Směs na makovník)

Receptura

Množství Výrobek
1000 g Směs na makovník
440 g voda
140 g olej

Příprava

Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. stupeň šlehacího stroje po dobu 4 minut. Plech vystříkáme odlučovací emulzí CARLEX®. Těsto nalejeme na plech a rovnoměrně ho po celém plechu roztáhneme. Pečeme při 160°C cca 25-30 min.

Na GN 1/1 použijeme 1,5 dávky.

Makovník (Směs na makovník)

Products

Směs na makovník

Směs pro výrobu nadýchaných a vláčných moučníků - makovníků. Obsahuje mletý mák speciálně upravený, aby po namletí nehořkl. Pro výrobu moučníků litých na plech i do forem (srnčí hřbet, bábovka apod.).