Makovník (Směs na makovník)
Makovník (Směs na makovník)
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
1000 g | Směs na makovník |
440 g | voda |
140 g | olej |
Příprava
Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. stupeň šlehacího stroje po dobu 4 minut. Plech vystříkáme odlučovací emulzí CARLEX®. Těsto nalejeme na plech a rovnoměrně ho po celém plechu roztáhneme. Pečeme při 160°C cca 25-30 min.
Na GN 1/1 použijeme 1,5 dávky.
Products
Směs na makovník
Směs pro výrobu nadýchaných a vláčných moučníků - makovníků. Obsahuje mletý mák speciálně upravený, aby po namletí nehořkl. Pro výrobu moučníků litých na plech i do forem (srnčí hřbet, bábovka apod.).