Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Makový koláč s višněmi

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 485 g Basis Cake
245 g Olej řepkový
285 g Pasterovaná vaječná melanž
285 g Maková náplň vařená
Náplň: 585 g Višňový gel
Dekorace: 16 g Zeelandia margarín-pekařský
32 g Cukr krupice
53 g Pšeničná mouka hrubá

Příprava

Těsto: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1 st. po dobu 4 min.
Hmotu nalijeme do ráfku 60x20 cm a rovnoměrně rozetřeme.

Náplň nastříkáme kolmo na povrch, zasypeme drobenkou.

Pečeme na 170-180°C (dle typu pece) cca 35-45 min.

Makový koláč s višněmi

Products

Ovocné gely

Náplně s vysokým podílem ovoce (min. 60 %) a nízkým obsahem cukru, stabilní při pečení i mražení, výrazné senzorické vlastnosti, univerzální použití.

Pekařský margarín

Margarín vhodný pro výrobu jemných kynutých těst, šlehaných a třených hmot. Je vláčný, poddajný, má vysokou stabilitu a vaznost.

Maková náplň vařená

Vařená maková náplň k přímému použití vyrobená z českého máku. Vhodná pro širokou škálu pekařských i cukrářských výrobků. Díky vysokému podílu máku ji lze "naředit" vodou a strouhankou. Dodávána v různých baleních vč. trezírovacích sáčků, které umožňují okamžitou a pohodlnou aplikaci.

Basis Cake

Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.