Makový koláč s višněmi
Makový koláč s višněmi
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto: | 485 g | Basis Cake |
245 g | Olej řepkový | |
285 g | Pasterovaná vaječná melanž | |
285 g | Maková náplň vařená | |
Náplň: | 585 g | Višňový gel |
Dekorace: | 16 g | Zeelandia margarín-pekařský |
32 g | Cukr krupice | |
53 g | Pšeničná mouka hrubá |
Příprava
Těsto: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1 st. po dobu 4 min.
Hmotu nalijeme do ráfku 60x20 cm a rovnoměrně rozetřeme.
Náplň nastříkáme kolmo na povrch, zasypeme drobenkou.
Pečeme na 170-180°C (dle typu pece) cca 35-45 min.
Products
Ovocné gely
Náplně s vysokým podílem ovoce (min. 60 %) a nízkým obsahem cukru, stabilní při pečení i mražení, výrazné senzorické vlastnosti, univerzální použití.
Pekařský margarín
Margarín vhodný pro výrobu jemných kynutých těst, šlehaných a třených hmot. Je vláčný, poddajný, má vysokou stabilitu a vaznost.
Maková náplň vařená
Vařená maková náplň k přímému použití vyrobená z českého máku. Vhodná pro širokou škálu pekařských i cukrářských výrobků. Díky vysokému podílu máku ji lze "naředit" vodou a strouhankou. Dodávána v různých baleních vč. trezírovacích sáčků, které umožňují okamžitou a pohodlnou aplikaci.
Basis Cake
Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.