Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Mamas Pie s višněmi

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 1000 g Mamas Pie
280 g ZeLa Delikatess
80 g Voda
Náplň 1: 500 g QimiQ - smetanový základ
370 g Maková náplň vařená
250 g Šlehačka
Náplň 2: 1000 g Frutafill višňový
Náplň 3: 100 g Paletta Neutral
50 g Voda
50 g Frutafill višňový (rozmixovaný)

Příprava

Korpus: Všechny suroviny zamícháme. Těsto vyválíme na 5 mm silný plát, který položíme na dno formy o rozměrech 60x20 cm. Pečeme 30 min. při 170°C.

Náplň 1: QimiQ vymícháme do hladka, poté přidáme vařenou makovou náplň. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku.

Náplň 2: Frutafill lehce promícháme s QimiQem, aby hmota zůstala „mramorová“.

Náplň 3: Palettu s vodou a Frutafillem zahřejeme na 80°C.

Kompletace: Na upečený korpus nepravidelně rozetřeme náplň a necháme zatuhnout. Po vychladnutí zatřeme ochucenou Palettou.

Mamas Pie s višněmi

Products

Mamas Pie

Kompletní směs pro výrobu speciálních korpusů z kategorie pevných těst. Elastické, dobře zpracovatelné těsto, které nevyžaduje odležení v chladu. Nachází široké uplatnění v cukrářské výrobě (košíčky na tartaletky, mřížkové koláče, máslové sušenky, třené pečivo atp.).

QimiQ - smetanový základ

Živočišná šlehačka s 1% želatiny, nesráží se, nedělá hrudky a nepouští vodu. Šlehačka se díky němu stává stabilnější a uchovává si svou barvu i konzistenci po dlouhou dobu. Univerzální smetanový základ pro sladkou, pikantní, studenou a teplou kuchyni. Používá se i pro zjemnění polévek nebo omáček.

Frutafill

Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.