Mamas Pie s višněmi
Mamas Pie s višněmi
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 1000 g | Mamas Pie |
280 g | ZeLa Delikatess | |
80 g | Voda | |
Náplň 1: | 500 g | QimiQ - smetanový základ |
370 g | Maková náplň vařená | |
250 g | Šlehačka | |
Náplň 2: | 1000 g | Frutafill višňový |
Náplň 3: | 100 g | Paletta Neutral |
50 g | Voda | |
50 g | Frutafill višňový (rozmixovaný) |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny zamícháme. Těsto vyválíme na 5 mm silný plát, který položíme na dno formy o rozměrech 60x20 cm. Pečeme 30 min. při 170°C.
Náplň 1: QimiQ vymícháme do hladka, poté přidáme vařenou makovou náplň. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku.
Náplň 2: Frutafill lehce promícháme s QimiQem, aby hmota zůstala „mramorová“.
Náplň 3: Palettu s vodou a Frutafillem zahřejeme na 80°C.
Kompletace: Na upečený korpus nepravidelně rozetřeme náplň a necháme zatuhnout. Po vychladnutí zatřeme ochucenou Palettou.
Products
Mamas Pie
Kompletní směs pro výrobu speciálních korpusů z kategorie pevných těst. Elastické, dobře zpracovatelné těsto, které nevyžaduje odležení v chladu. Nachází široké uplatnění v cukrářské výrobě (košíčky na tartaletky, mřížkové koláče, máslové sušenky, třené pečivo atp.).
QimiQ - smetanový základ
Živočišná šlehačka s 1% želatiny, nesráží se, nedělá hrudky a nepouští vodu. Šlehačka se díky němu stává stabilnější a uchovává si svou barvu i konzistenci po dlouhou dobu. Univerzální smetanový základ pro sladkou, pikantní, studenou a teplou kuchyni. Používá se i pro zjemnění polévek nebo omáček.
Frutafill
Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.