Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Meruňkovo-oříšková špaldová kostka

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 600 g Biskvit špaldový s ořechy
300 g Vaječná melanž
300 g Olej
Náplň 1: 1200 g ON Meruňkový gel
Náplň 2: 400 g Zeesan Lískový ořech
400 g Voda
1600 g Šlehačka
Dekorace: 500 g Scaldis White
100 g Lískové ořechy

Příprava

Postup: Všechny suroviny mícháme lyrou na 2. rychlostní stupeň cca 5 min., dokud hmota není vymíchaná do hladka. Hmotu nalijeme do ráfku 60x40 cm a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme při 180°C cca 40 min.

Náplň 2: Vychlazenou šlehačku vyšleháme. Zeesan důkladně rozmícháme ve vodě a postupně přidáváme vyšlehanou šlehačku.

Dekorace: Scaldis rozpustíme ve vodní lázni, po rozpuštění přimícháme mleté oříšky. Nalijeme do hranaté misky, po ztuhnutí nožem, škrabkou nebo struhadlem tvoříme hoblinky.

Kompletace: Na upečený, vychlazený plát natřeme meruňkový gel, na ní ořechovou šlehačku a zasypeme čokoládovými hoblinkami.

Meruňkovo-oříšková špaldová kostka

Products

Biskvit špaldový s ořechy

Směs na výrobu třených hmot. Základem je špaldová mouka, která výrobkům dodává příjemnou, lehce ořechovou příchuť. Ořechová chuť je ještě umocněna přídavkem mletých lískových oříšků. Vhodný zejména pro přípravu koláčů.