Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Ořechový koláč s malinami

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 1+2: 625 g Basis Cake
365 g vaječná melanž
315 g olej
100 g mleté ořechy
100 g Džem extra malina
Těsto 3: 355 g Basis Cake
205 g vaječná melanž
175 g olej
35 g kakao
75 g voda

Příprava

Těsto 1+2:  Směs, vaječnou melanž a olej mícháme na 2. rychlostní stupeň po dobu 3 min. Hmotu rozdělíme na půl. Do jedné zamícháme mleté ořechy, do druhé malinový džem. Ořechovou hmotu nalijme do ráfku 60x20 cm, rovnoměrně rozetřeme a na ni stejným způsobem aplikujeme malinovou hmotu.

Těsto 3: Kakao s vodou smícháme a přidáme zbylé suroviny. Mícháme na 2. rychlostní stupeń po dobu 3 minut. Hmotu nalijeme do ráfku na ořechovou a malinovou hmotu. Pečeme při 170-180°C 30-35 min.

Suroviny na plech 60x20 cm.

Ořechový koláč s malinami

Products

Džemy extra

Jednodruhové "snídaňové" džemy s kousky ovoce, vynikající chuti a roztíratelné konzistence. Určeny pro přímou konzumaci v gastronomii.

Basis Cake

Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.