Špaldový koláč s mandlemi
Špaldový koláč s mandlemi
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto: | 2000 g | Biskvit špaldový s ořechy |
1000 g | Vaječná melanž | |
1000 g | Olej | |
Dekorace: | 400 g | Karmix |
600 g | Mandle (plátky) |
Příprava
Všechny suroviny na těsto jemně mícháme lyrou 5 min. Hmotu dávkujeme do aluminiových forem. Karmix smícháme s mandlemi a nasypeme na koláč. Pečeme 50-55 min. při 150°C.
Products
Biskvit špaldový s ořechy
Směs na výrobu třených hmot. Základem je špaldová mouka, která výrobkům dodává příjemnou, lehce ořechovou příchuť. Ořechová chuť je ještě umocněna přídavkem mletých lískových oříšků. Vhodný zejména pro přípravu koláčů.
Karmix
Suchá směs pro výrobu florentýnek. Směs se smíchá s libovolnými semínky nebo ořechy a peče ve formičkách, nebo se nechává zapéct na povrchu koláče.