Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Banánky s čokoládou

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 700 g Brand 100
1050 g voda
Náplň: 580 g Vanilmix pro cukráře
1620 g voda
rum
Dekorace: 500 g Arabesque Noir 58

Příprava

Těsto: Do čistého kotle šlehacího stroje nalijeme recepturní dávku vody a přidáme směs Brand. Suroviny mícháme lyrou 4 min. na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje, poté 7 min. na 2. rychlostní stupeň. Z hmoty zdobícím sáčkem se špičkou stříkáme na plech banánky (50 ks).  Pečeme při 190-210°C (dle typu pece) 25-30 min.

Náplň: Do Vanilmixu za stálého míchání metlou vlijeme celé množství vody, hmotu vymícháme do hladka a poté necháme 10 min. odstát. Přidáme rum a dobře promícháme.

Kompletace: Upečené banánky plníme náplní. Poléváme vytemperovanou čokoládou Arabesque a dekorujeme podle fantazie.

Suroviny na 50 ks.

 

Banánky s čokoládou

Products

Brand 100

Kompletní směs pro výrobu odpalované hmoty a smažených výrobků z odpalovaného těst bez použití vajec. Korpusy se více podobají tradičně vyrobeným, s dobře vykreslenou konturou.

Vanilmix

Směs pro přípravu pudinkového krému za studena, vhodný do krémů cukrářských výrobků i jako náplň do pečených výrobků.

Arabesque Noir 58

Kvalitní belgická hořká čokoláda s 58% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.