Borůvkové kuličky
Borůvkové kuličky
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 250 g | Jello Total |
375 g | Voda (60°C) | |
Náplň: | 500 g | Rosette (ušlehaná) |
500 g | Frutafill borůvkový | |
Dekorace: | 700 g | Rosette |
700 g | Scaldis Dark |
Příprava
Korpus: Do čistého kotle šlehacího stroje nalijeme recepturní dávku vody a přidáme směs Jello Total. Mícháme lyrou 4 min. na 1. rychlostní stupeň stroje, poté 7 min. na 2. rychlostní stupeň. Hmotu stříkáme hladkou trubičkou do tvaru malých buflerů. Pečeme 25 min. při 200°C.
Náplň: Obě suroviny smícháme.
Dekorace: Rosette svaříme, rozmícháme do ní Scaldis, lehce provaříme a poté necháme odstát.
Kompletace: Do upečených kuliček nastříkáme tenčí hladkou trubičkou náplň. Necháme vychladit (můžeme i zamrazit) a poté namáčíme do předem připravené vychladlé polevy.
Products
Rosette
Slazený rostlinný krém, sloužící jako náhrada živočišné šlehačky, stabilní, připravený k okamžitému použití. Výslednou konzistenci je možné ovlivnit přidáním vody.
Scaldis
Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má příjemnou čokoládovou chuť i vůni. Rychle se rozpouští, zůstává dlouho lesklý a je stabilní i při vyšších teplotách. Je velmi plastický, proto je vhodný pro kreativní zdobení moderních cukrářských výrobků a namáčení ovoce.
Jello Total
Kompletní směs pro výrobu odpalované hmoty bez použití vajec, snadná příprava, velký objem a trvanlivost hotových korpusů.