Choux s karamelem
a lískovými ořechy
Choux s karamelem
a lískovými ořechy
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Hmota 1 | 1000 | g | Sansa |
1600 | g | voda | |
300 | g | olej slunečnicový | |
Hmota 2 | 140 | g | mouka pšeničná hladká T530 |
200 | g | cukr třtinový | |
200 | g | Debic máslo tradiční | |
40 | g | ořechy lískové | |
Náplň 1 | 220 | g | cukr |
100 | g | voda | |
220 | g | Milram šlehačka 35% | |
170 | g | Debic máslo tradiční | |
2 | g | sůl jedlá | |
Náplň 2 | 125 | g | ořechy lískové |
100 | g | Topcream | |
300 | g | mléko polotučné | |
125 | g | mandle pražené | |
250 | g | cukr krupice | |
250 | g | Debic máslo tradiční | |
2 | g | sůl jedlá | |
vanilka |
Příprava
Hmota 1: Směs s vodou mícháme lyrou 3 minuty na 1. stupeň, poté vmícháme olej a stroj pustíme na 2. stupeň na 7 minut. Hladkou špičkou nastříkáme malé kuličky, na ty položíme vykrojenou hmotu 2. Pečeme na 220 °C zavřený tah 2 minuty, poté 25-30 minut na 190 °C.
Hmota 2: Všechny suroviny mícháme hákem do konzistence hladkého těsta, těsto vložíme mezi dva papíry a rozválíme na 3 mm tlustý plát, ze kterého vykrojíme kolečka o průměru nastříkaných kuliček.
Náplň 1: Cukr s vodou svaříme do světlého karamelu, pomalu přidáme ohřátou smetanu, necháme rozpustit a vmícháme máslo a sůl.
Náplň 2: Ořechy a mandle orestujeme v troubě, z cukru a vody připravíme světlý karamel, přidáme ořechy, sůl vanilku, promícháme, přendáme na pečící papír a necháme
vystydnout, poté nalámeme na menší kousky, které v kutru rozemeleme na kaši. Topcream smícháme s mlékem a necháme odstát, přidáme ořechovou pastu a promícháme, máslo pokojové teploty po částech zašleháme do hmoty do hladkého krému.
Kompletace: Korpus prokrojíme, do spodní části dáme karamel (náplň 1), poté řezanou špičkou naplníme náplní 2, přiklopíme.