Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Cocoa Tiger Choux

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Sladké těsto 145 g Debic máslo tradiční
100 g třtinového cukru
80 g cukru
160 g hladké mouky
20 g kakaa
Odpalované těsto 310 g Jello Total
500 g vody
17 g kakaa
Vanilková pěna 1240 g Milram 35%
135 g Zeesan Neutral
135 g vody
285 g Arabesque Blanc 29
2 g vanilkových lusků
Náplň 400 g Frutafill Borůvka
Dekorace 120 g Čokoládové dekorace
2 g Dekor jemný

Příprava

(na 40 kusů)

Na sladké kakaové těsto:
Smíchejte máslo a třtinový cukr. Přidejte mouku a vypracujte do hladkého těsta. Těsto dejte vychladit do lednice. Vyválejte těsto na tloušťku 3 mm a vykrájejte kolečka o průměru 6 cm.

Na odpalované těsto:
Vodu, kakao a Jello Total šlehejte 8-10 minut na střední rychlost. Z hmoty stříkejte kolečka o hmotnosti 20 gramů na lehce vymazaný plech nebo na plech vyložený papírem na pečení. Na každé kolečko položte kulatý plátek sladkého kakaového těsta.

Krok 1:
Pečte v etážové peci na 220°C po dobu 20-25 minut. Pečte s párou. Prvních 6 minut zavřený tah, pak otevřený, aby mohlo těsto nabýt.

Krok 2:
Pečte v etážové peci na 170°C po dobu 15-20 minut.

Na vanilkovou pěnu:
Směs Zeesan Neutral smíchejte s vodou. Šlehačku a vanilku zahřejte na 60 °C. Homogenizujte s čokoládou Arabesque Blanc 29 a Zeesan Neutral rozmíchaným ve vodě. Nechte 24 hodin chladit. Vychlazenou pěnu z bílé čokolády šlehejte, dokud není pevná.
Nakonec naplňte odpalované těsto čokoládovou pěnou a náplní Frutafill Borůvka.

Dekorace:
Posypte nevlhnoucím cukrem Dekor jemný. Na vršek koule nastříkejte trochu pěny z bílé čokolády. Dozdobte čokoládovými ozdobami a borůvkami.

Cocoa Tiger Choux

Products

Jello Total

Kompletní směs pro výrobu odpalované hmoty bez použití vajec, snadná příprava, velký objem a trvanlivost hotových korpusů.