

Éclair s citronovým krémem
Éclair s citronovým krémem
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Hmota | 140 | g | Sansa |
225 | g | voda | |
40 | g | olej slunečnicový | |
Náplň | 200 | g | Milram smetana ke šlehání 35% |
160 | g | Frutafill Citron | |
80 | g | Čokoláda Arabesque Blanc 29 | |
80 | g | Debic máslo tradiční | |
Dekorace | 120 | g | cukr krupice |
80 | g | Vaječný bílek | |
30 | g | voda | |
70 | cukr krupice |
Příprava
(receptura na 10ks)
Hmota: Směs s vodou mícháme lyrou 3 minuty na 1 stupeň, poté vmícháme olej a stroj pustíme na 2. stupeň na 7 minut. Špičkou nastříkáme banánky. Pečeme na 220 °C zavřený tah 2 minuty, poté 25–30 minut na 190 °C.
Náplň: Smetanu, čokoládu a máslo za stálého míchání zahřejeme tak, aby se rozpustily a spojily a vmícháme do Frutafillu citron.
Dekorace: Bílky ušleháme se 70 g cukru na pevný sníh. Svaříme 120 g cukru s vodou (vody jen na ponoření cukru) na teplotu 115 °C. Za stálého šlehání pomalu nalévejte vřelý rozvar do sněhu a šlehejte až do mírného prochladnutí sněhu.
Kompletace: Upečené korpusy naplníme citronovým krémem a dáme vychladit, dekorujeme bílkem a opálíme pistolí.

Products
Sansa
Kompletní směs na přípravu pálené hmoty je řešením pro všechny, kdo chtějí snadno a rychle připravit dokonalé korpusy na věnečky, větrníky nebo éclairs. Korpus ze směsi má dobrý objem i výrazné kontury, charakterem se velmi blíží klasicky připravené pálené hmotě.