Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Éclair s citronovým krémem

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 140 g Sansa
225 g voda
40 g olej slunečnicový
Náplň 200 g Milram smetana ke šlehání 35%
160 g Frutafill Citron
80 g Čokoláda Arabesque Blanc 29
80 g Debic máslo tradiční
Dekorace 120 g cukr krupice
80 g Vaječný bílek
30 g voda
70 cukr krupice

Příprava

(receptura na 10ks)

Hmota:
Směs s vodou mícháme lyrou 3 minuty na 1 stupeň, poté vmícháme olej a stroj pustíme na 2. stupeň na 7 minut. Špičkou nastříkáme banánky. Pečeme na 220 °C zavřený tah 2 minuty, poté 25–30 minut na 190 °C.

Náplň:
Smetanu, čokoládu a máslo za stálého míchání zahřejeme tak, aby se rozpustily a spojily a vmícháme do Frutafillu citron.

Dekorace:
Bílky ušleháme se 70 g cukru na pevný sníh. Svaříme 120 g cukru s vodou (vody jen na ponoření cukru) na teplotu 115 °C. Za stálého šlehání pomalu nalévejte vřelý rozvar do sněhu a šlehejte až do mírného prochladnutí sněhu.

Kompletace:
Upečené korpusy naplníme citronovým krémem a dáme vychladit, dekorujeme bílkem a opálíme pistolí.  

Éclair s citronovým krémem

Products

Sansa

Kompletní směs na přípravu pálené hmoty je řešením pro všechny, kdo chtějí snadno a rychle připravit dokonalé korpusy na věnečky, větrníky nebo éclairs. Korpus ze směsi má dobrý objem i výrazné kontury, charakterem se velmi blíží klasicky připravené pálené hmotě.