LIPA koule
LIPA koule
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Hmota 1 | 1000 | g | Brand 100 |
1500 | g | voda | |
Hmota 2 | 1000 | g | mouka pšeničná hladká T530 |
1000 | g | máslo | |
750 | g | cukr krystal | |
Náplň | 300 | g | Topcream |
900 | g | voda | |
900 | g | Panna cota | |
900 | g | Milram smetana ke šlehání 35% |
Příprava
Zamícháme Do čistého kotle šlehacího stroje nalijeme recepturní dávku vody a přidáme směs Brand 100. Suroviny mícháme lyrou 4 min. na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje, poté 7 min. na 2. rychlostní stupeň. Na plech pytlíkem nastříkáme 30g bochánky.
Máslo utřeme s cukrem, přidáme mouku a zamícháme v těsto (těsto bude řidké), to dáme mezi dva pečicí papíry a válečkem roztáhneme na tloušťku cca 3mm. Takto připravené těsto dáme vychladit do lednice na cca 10 minut. Poté vykrojíme kolečko, které bude o trochu menší než bochánek z pálené hmoty a ten na něj položíme. Pečeme na 180°C s párou 20-25 minut, poté 20-25 minut bez páry.
Krém: Do Topcreamu vlijeme za stálého míchání metlou celé množství vody (teplota cca 17°C). Hmotu vymícháme do hladka (cca 2 minuty) a necháme 10 minut odstát. Poté šleháme cca 11 minut. Milram vyšleháme na 50%, Panna Cottu s hotovým Topcreamem vyšleháme do hladké hmoty, poté přidáme částečně vyšlehaný Milram a vše spojíme v hladký krém. Krémem plníme upečené těsto.
Products
Topcream
Luxusní výrobek z řady našich kaltkrémů. Jeho jemnou a velmi lahodnou chuť mu dodává mléko a sušený kokosový tuk. Jeho chuť i barva jsou přirozené. Topcream je cukrářský delikátní krém, z kterého vyrobíte úžasný sametový bavorský i klasický žloutkový krém. Vyniká rovněž výbornou stabilitou. Je vhodný i na zamrazení. S jeho pomocí vytvoříte krásnou, ostrou konturu.
Brand 100
Kompletní směs pro výrobu odpalované hmoty a smažených výrobků z odpalovaného těst bez použití vajec. Korpusy se více podobají tradičně vyrobeným, s dobře vykreslenou konturou.
Topcream
Luxusní výrobek z řady našich kaltkrémů. Jeho jemnou a velmi lahodnou chuť mu dodává mléko a sušený kokosový tuk. Jeho chuť i barva jsou přirozené. Topcream je cukrářský delikátní krém, z kterého vyrobíte úžasný sametový bavorský i klasický žloutkový krém. Vyniká rovněž výbornou stabilitou. Je vhodný i na zamrazení. S jeho pomocí vytvoříte krásnou, ostrou konturu.