

Makový větrník
Makový větrník
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Korpus | 360 | g | Brand 100 |
540 | g | voda | |
100 | g | Maková náplň vařená Trendy | |
Smetanová náplň | 125 | g | Topcream |
375 | g | voda | |
300 | g | Milram 35% | |
Povidlová náplň | 500 | g | Milram 35% |
2500 | g | Švestková povidla Premium s jablky | |
50 | g | tuzemák | |
Poleva | 600 | g | Scaldis White |
Příprava
(Suroviny na 10 zákusků)
Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň po dobu 4 min. a poté 7 min. na 2. rychlostní stupeň.Nastříkáme požadované tvary a pečeme při 180°C po dobu 35-45 min. (dle typu pece).
Smetanová náplň: Topcream smícháme s vodou a necháme odstát. Odstátý krém vyšleháme se smetanou.
Povidlová náplň: Švestová povidla rozmícháme s tuzemákem a přidáme do ušlehané smetany.
Poleva: Scaldis White rozpustíme. Kompletace: Vychladlé větrníky rozkrojíme a plníme nejprve smetanovou náplní a poté povidlovou. Horní část větrníku polijeme Scaldisem a přiklopíme na výrobek.

Products
Povidla
Povidla jsou vyráběna tradiční metodou (odpařováním), obsahují vysoký podíl ovocné sušiny, jsou stabilní při pečení i mražení. Vhodné pro plnění pekařských a cukrářských výrobků.