Povidloň - banánek
Povidloň - banánek
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Hmota | 1000 | g | Sansa |
1600 | g | voda | |
300 | g | olej slunečnicový | |
Náplň 1 | 250 | g | Švestková povidla s jablky |
1000 | g | Milram smetana ke šlehání 35% | |
50 | g | Zeesan neutral | |
20 | g | rum (tuzemák) | |
Náplň 2 | 1000 | g | Milram smetana ke šlehání 35% |
100 | g | Zeesan Jogurt | |
Dekorace | 100 | g | cukr moučkový |
Příprava
Hmota: Směs s vodou mícháme lyrou 3 minuty na 1. stupeň, poté vmícháme olej a stroj pustíme na 2. stupeň na 7 minut. Nastříkáme banánky, pečení 230 °C 2 minuty zavřený tah, poté 190 °C 20 minut. Teploty a časy pečení se mohou lišit dle navážky a typu pece.
Náplň 1: Povidla v kotlíku rozmícháme, přidáme rum, smetanu a Zeesan, vše na střední rychlost ušleháme.
Náplň 2: Smetanu a Zeesan ušleháme na střední rychlost.
Kompletace: Korpus rozkrojíme, naplníme náplní 1 a náplní 2, přiklopíme a pocukrujeme.