Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Povidloň - banánek

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 1000 g Sansa
1600 g voda
300 g olej slunečnicový
Náplň 1 250 g Švestková povidla s jablky
1000 g Milram smetana ke šlehání 35%
50 g Zeesan neutral
20 g rum (tuzemák)
Náplň 2 1000 g Milram smetana ke šlehání 35%
100 g Zeesan Jogurt
Dekorace 100 g cukr moučkový

Příprava

Hmota: Směs s vodou mícháme lyrou 3 minuty na 1. stupeň, poté vmícháme olej a stroj pustíme na 2. stupeň na 7 minut. Nastříkáme banánky, pečení 230 °C 2 minuty zavřený tah, poté 190 °C 20 minut. Teploty a časy pečení se mohou lišit dle navážky a typu pece.

Náplň 1: Povidla v kotlíku rozmícháme, přidáme rum, smetanu a Zeesan, vše na střední rychlost ušleháme.

Náplň 2: Smetanu a Zeesan ušleháme na střední rychlost.

Kompletace: Korpus rozkrojíme, naplníme náplní 1 a náplní 2, přiklopíme a pocukrujeme.

Povidloň - banánek