Věnec - dort
Věnec - dort
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Korpus | 160 | g | Brand 100 |
240 | g | voda | |
10 | g | Vaječná melanž tekutá | |
15 | g | mandle loupané plátky | |
5 | g | cukr moučkový | |
10 | g | ořechy lískové | |
Náplň 1 | 83 | g | Milram smetana ke šlehání 35% |
17 | g | MIFI karamelová | |
Náplň 2 | 345 | g | Milram smetana ke šlehání 35% |
70 | g | Zeesan lískový ořech | |
86 | g | voda |
Příprava
Korpus: Směs s vodou mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje 3 minuty, poté na 2. stupeň po dobu 7 minut. Na pečící papír obkreslíme ráfek o průměru 24 cm, dva vedle sebe. Papír otočíme. Na první vyznačený kruh nastříkáme řezanou špičkou z hmoty 1 kolo. Na druhý kruh hmotu stříkáme z vnitřní a vnější strany kruhu těsně vedle sebe a na ně ještě jednu vrstvu, aby vznikla pyramida. Potřeme melanží, posypeme ořechy, mandlemi a cukrem. Oba kruhy pečeme při 190°C menší kruh po dobu 30-35 min., větší po dobu 45-50 min.
Náplň 1: Smetanu Milram vyšleháme do jogurtové konzistence. Přidáme MIFI karamelovou a promícháme.
Náplň 2: Smetanu Milram vyšleháme do jogurtové konzistence. Zeesan rozmícháme s vodou a vmícháme do šlehačky.
Kompletace: Oba pečené věnce podélně rozkrojíme. Malý věnec naplníme náplní 1. Na spodní část velkého věnce nastříkáme náplň 2, vložíme malý věnec, vtlačíme ho do náplně, nastříkáme zbylou část náplně 2 (podle obrázku) a přiklopíme horní částí korpusu.
Products
Brand 100
Kompletní směs pro výrobu odpalované hmoty a smažených výrobků z odpalovaného těst bez použití vajec. Korpusy se více podobají tradičně vyrobeným, s dobře vykreslenou konturou.