Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Věneček s malinami

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 1 170 g Sansa
275 g voda
50 g olej slunečnicový
Hmota 2 50 g mouka pšeničná hladká T530
50 g cukr krupice
50 g Debic máslo tradiční
Náplň 1 300 g Frutafill Malina
Náplň 2 500 g Milram smetana ke šlehání 35%
85 g cukr moučkový
10 g vanilková pasta
kůra z limetky
Dekorace 100 g maliny čerstvé

Příprava

(receptura na 10ks)

Hmota 1:
Směs s vodou mícháme lyrou 3 minuty na 1. stupeň, poté vmícháme olej a stroj pustíme na 2. stupeň na 7 minut. Řezanou špičkou nastříkáme věnečky, na ty položíme vykrojenou Hmotu 2. Pečeme na 220 °C, zavřený tah, 2 minuty, poté 25–30 minut na 190 °C.

Hmota 2:
Mouku, cukr a studené máslo mícháme hákem do konzistence hladkého těsta, rozválíme mezi dvěma papíry na tloušťku 3 mm a dáme do lednice. 

Náplň 2: Všechny suroviny šleháme do pevné konzistence.

Kompletace: Upečený korpus prokrojíme, dáme Náplň 1, poté nastříkáme řezanou špičkou Náplň 2, dekorujeme čerstvými malinami, přiklopíme a pocukrujeme. 

Věneček s malinami

Products

Sansa

Kompletní směs na přípravu pálené hmoty je řešením pro všechny, kdo chtějí snadno a rychle připravit dokonalé korpusy na věnečky, větrníky nebo éclairs. Korpus ze směsi má dobrý objem i výrazné kontury, charakterem se velmi blíží klasicky připravené pálené hmotě.