

Višňové koule
Višňové koule
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto: (100 ks) | 1.000 g | Jello Total |
1.500 g | Voda (60°C) | |
Náplň: | 500 g | Zeesan Jogurt |
200 g | Višňový gel | |
1.000 g | Voda | |
1.000 g | Šlehačka | |
Dekorace: | 700 g | Paletta Neutral |
300 g | Voda | |
500 g | Šlehačka | |
100 ks | Višně |
Příprava
Těsto: Do čistého kotle šlehacího stroje nalijeme recepturní dávku vody a pak přidáme směs Jello Total. Mícháme lyrou 3 min. na 1. rychlostní stupeň stroje, poté 7 min. na 2. rychlostní stupeň. Z hmoty hladkou trubičkou stříkáme na plech pusinky o velikosti dětského piškotu, cca. 25 g. Pečeme při 190°C 10-15 min.
Náplň: Zeesan rozmícháme s vodou, přidáme 1/4 vyšlehané šlehačky a metličkou zašleháme do hladka. Poté smícháme se zbylou šlehačkou a višňovým gelem (vymícháváme jemně stěrkou).
Kopletace: Po upečení plníme odpalovanou hmotu jogurtovo-višňovou náplní a potáhneme obarvenou Palettou Neutral (Palettu Neutral s vodou zahřejeme na max. 80°C a poté obarvíme na červeno). Po zatuhnutí ozdobíme šlehačkou a višní se stopkou.

Products
Ovocné gely
Náplně s vysokým podílem ovoce (min. 60 %) a nízkým obsahem cukru, stabilní při pečení i mražení, výrazné senzorické vlastnosti, univerzální použití.
Paletta Neutral
Polotekutá směs pro přípravu želé k ošetření povrchu cukrářských výrobků - dodává vysoký lesk a brání vysychání, nezanechává lepivý povrch. Rychle tuhne, dá se krájet i po zmrazení. Zahřívá se a ředí vodou.
Jello Total
Kompletní směs pro výrobu odpalované hmoty bez použití vajec, snadná příprava, velký objem a trvanlivost hotových korpusů.