Pralinky Pralinky

Orange Caramel Praline

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Náplň 275 g pomerančová šťáva
125 g cukr
6 g pektin NH
25 g cukr
Ganáž 325 g cukr
350 g Milram 35%
350 g Arabesque Blanc 29
2 g sůl
Arabesque Noir 72

Příprava

Pomerančovou šťávu zahřejte spolu se 125 g cukru. Smíchejte pektin NH s 25 g cukru, přisypte k pomerančové šťávě a zahřejte na 103 °C. Nechte vychladnout.

325 g cukru nechte zkaramelizovat. Smetanu ke šlehání zahřejeme a opatrně smícháme s karamelizovaným cukrem. Přidáme bílou čokoládu a sůl a vše promícháme, dokud se dobře nespojí.

Formičky důkladně vyleštíme a poté nalijeme rozpuštěnou vytemperovanou čokoládu Arabesque Noir 72. Z formičky po chvilce lehkým poklepáním vylijeme přebytečnou čokoládu, aby nám ve formě zůstala slabá vrstva čokolády a dáme vychladit. Formičky naplňte pomerančovým gelem a karamelovou náplní. Navrch nalijte rozpuštěnou vytemperovanou čokoládu Arabesque Noir 72 a nechte vychladnout v lednici. Poté z formiček vyklepneme hotové pralinky. 

Orange Caramel Praline