

Orange Caramel Praline
Orange Caramel Praline
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Náplň | 275 | g | pomerančová šťáva |
125 | g | cukr | |
6 | g | pektin NH | |
25 | g | cukr | |
Ganáž | 325 | g | cukr |
350 | g | Milram 35% | |
350 | g | Arabesque Blanc 29 | |
2 | g | sůl | |
Arabesque Noir 72 |
Příprava
Pomerančovou šťávu zahřejte spolu se 125 g cukru. Smíchejte pektin NH s 25 g cukru, přisypte k pomerančové šťávě a zahřejte na 103 °C. Nechte vychladnout.
325 g cukru nechte zkaramelizovat. Smetanu ke šlehání zahřejeme a opatrně smícháme s karamelizovaným cukrem. Přidáme bílou čokoládu a sůl a vše promícháme, dokud se dobře nespojí.
Formičky důkladně vyleštíme a poté nalijeme rozpuštěnou vytemperovanou čokoládu Arabesque Noir 72. Z formičky po chvilce lehkým poklepáním vylijeme přebytečnou čokoládu, aby nám ve formě zůstala slabá vrstva čokolády a dáme vychladit. Formičky naplňte pomerančovým gelem a karamelovou náplní. Navrch nalijte rozpuštěnou vytemperovanou čokoládu Arabesque Noir 72 a nechte vychladnout v lednici. Poté z formiček vyklepneme hotové pralinky.
