

Duhová roláda
Duhová roláda
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 500 g | Piškot světlý |
300 g | Vaječná melanž tekutá | |
100 g | voda | |
Náplň 1: | 750 g | Milram šlehačka 35% |
150 g | Zeesan jogurt | |
150 g | voda | |
Náplň 2: | 750 g | Milram šlehačka 35% |
150 g | Zeesan jahoda | |
150 g | voda | |
Dekorace: | 70 g | Paletta Neutral |
30 g | voda |
Příprava
Hmota 1: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. 100 g našlehané piškotové hmoty obarvíme červenou potravinářskou barvou. Z hmoty natřeme 2 pláty o rozměru 60x40 cm, na povrch stříkáme proužky barevné piškotové hmoty a vytvoříme vzor klas. Pečeme při 170-250°C.
Náplně 1 a 2: Zeesan rozmícháme s vodou, přidáme 1/4 vyšlehané smetany, ručně zašleháme do hladka. Poté přidáme zbylou smetanu.
Kompletace: Na vychlazený plát střídavě stříkáme jogurtovou a jahodovou náplň. Stočíme do rolády, po vychlazení potřeme Palettou Neutral, kterou jsme před tím rozehřáli s vodou.
(Suroviny na 2 ks rolády)

Products
Zeesan
Směs sloužící ke stabilizaci a ochucení lehkých šlehačkových krémů. Dostupné v řadě příchutí nebo s neutrální chutí jako ztužovač.