Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Duo roláda s lesním ovocem

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 520 g Piškot světlý
305 g Vaječná melanž
105 g Voda
Náplň: 600 g Debic Duo
200 g Frutafill lesní ovoce
Dekorace: 100 g Lesní ovoce (čerstvé nebo mražené)
150 g Poleva extra tmavá

Příprava

(Receptura na 1 plech)

Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. (dle typu stroje). Hmotu rozetřeme na pláty o rozměrech 60x40 cm. Pláty pečeme 7-15 min. při teplotě 180-250°C (dle typu pece).

Náplň. Ušlehanou šlehačku ručně nebo ve stroji smícháme s Frutafillem.

Kompletace: Na vychladlý plát rozetřeme náplň, stočíme roládu a necháme zachladit. Krájíme cca 4 cm silné roládky, které pokládáme a dekorujeme ovocem a čokoládovou polevou.

Duo roláda s lesním ovocem

Products

Piškot světlý

Směs na výrobu šlehaných piškotových hmot. Dodává velký objem, vláčnost, jemnou pórovitou strukturu, dobrou trvanlivost výrobků. Vhodná zejména pro rolády a korpusy.

Piškot extra tmavý

Směs pro výrobu nadýchaných tmavých šlehaných hmot, vhodná pro přípravu plátů i korpusů.

Ken lactea 35%

Živočišná šlehačka kombinovaná s rostlinným krémem, obsahuje 35% tuku. Má velký a stabilní nášleh a příjemnou chuť. Vhodná na zdobení cukrářských výrobků, do pohárů apod.