Jogurtovo-malinový tunel
Jogurtovo-malinový tunel
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 180 g | Piškot extra tmavý |
135 g | vaječná melanž | |
30 g | voda | |
Náplň 1: | 255 g | Milram šlehačka 35% |
125 g | Zeesan jogurt | |
255 g | voda | |
Náplň 2: | 135 g | Milram šlehačka 35% |
35 g | Zeesan malina | |
35 g | voda | |
Náplň 3: | 500 g | Milram šlehačka 35% |
125 g | Zeesan neutral | |
100 g | voda | |
Dekorace: | 15 g | Scaldis Dark |
70 g | maliny |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. Z hmoty natřeme plát a pečeme při 200-230°C cca 8-12 min.
Náplně: Zeesan s vodou smícháme a přidáme k ušlehané smetaně.
Kompletace: Formu na tunel vystříkáme odlučovací emulzí CARLEX® a vysypeme moučkovým cukrem. Z korpusu vykrojíme plát, vložíme do formy a naplníme jogurtovou náplní. Náplň rozetřeme do stran, aby uprostřed vznikla prohlubeň pro malinovou náplň. Přiklopíme korpusem a dáme vychladit. Tunel obmažeme šlehačkou, hladkou trubičkou na povrch stříkáme kopečky a hned roztíráme nožem s kulatou špičkou. Posypeme kakaem, dekorujeme malinami a vějířky ze Scaldisu.
Suroviny na 10 ks.
Products
Piškot extra tmavý
Směs pro výrobu nadýchaných tmavých šlehaných hmot, vhodná pro přípravu plátů i korpusů.
Milram 35%
Živočišná šlehačka ošetřená metodou UHT, obsahuje 35 % tuku, má velký a stabilní nášleh, přijemnou senzoriku a prodlouženou trvanlivost. I při absenci ztužovače si zachovává tvar.
Scaldis
Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má příjemnou čokoládovou chuť i vůni. Rychle se rozpouští, zůstává dlouho lesklý a je stabilní i při vyšších teplotách. Je velmi plastický, proto je vhodný pro kreativní zdobení moderních cukrářských výrobků a namáčení ovoce.
Zeesan
Směs sloužící ke stabilizaci a ochucení lehkých šlehačkových krémů. Dostupné v řadě příchutí nebo s neutrální chutí jako ztužovač.