Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Jogurtovo-malinový tunel

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 180 g Piškot extra tmavý
135 g vaječná melanž
30 g voda
Náplň 1: 255 g Milram šlehačka 35%
125 g Zeesan jogurt
255 g voda
Náplň 2: 135 g Milram šlehačka 35%
35 g Zeesan malina
35 g voda
Náplň 3: 500 g Milram šlehačka 35%
125 g Zeesan neutral
100 g voda
Dekorace: 15 g Scaldis Dark
70 g maliny

Příprava

Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. Z hmoty natřeme plát a pečeme při 200-230°C cca 8-12 min.

Náplně: Zeesan s vodou smícháme a přidáme k ušlehané smetaně.

Kompletace: Formu na tunel vystříkáme odlučovací emulzí CARLEX® a vysypeme moučkovým cukrem. Z korpusu vykrojíme plát, vložíme do formy a naplníme jogurtovou náplní. Náplň rozetřeme do stran, aby uprostřed vznikla prohlubeň pro malinovou náplň. Přiklopíme korpusem a dáme vychladit. Tunel obmažeme šlehačkou, hladkou trubičkou na povrch stříkáme kopečky a hned roztíráme nožem s kulatou špičkou. Posypeme kakaem, dekorujeme malinami a vějířky ze Scaldisu.

Suroviny na 10 ks.

Jogurtovo-malinový tunel

Products

Piškot extra tmavý

Směs pro výrobu nadýchaných tmavých šlehaných hmot, vhodná pro přípravu plátů i korpusů.

Milram 35%

Živočišná šlehačka ošetřená metodou UHT, obsahuje 35 % tuku, má velký a stabilní nášleh, přijemnou senzoriku a prodlouženou trvanlivost. I při absenci ztužovače si zachovává tvar.

Scaldis

Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má příjemnou čokoládovou chuť i vůni. Rychle se rozpouští, zůstává dlouho lesklý a je stabilní i při vyšších teplotách. Je velmi plastický, proto je vhodný pro kreativní zdobení moderních cukrářských výrobků a namáčení ovoce.

Zeesan

Směs sloužící ke stabilizaci a ochucení lehkých šlehačkových krémů. Dostupné v řadě příchutí nebo s neutrální chutí jako ztužovač.