Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Karamelová roláda s griliášem

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 380 g Piškot Vista
285 g Vaječná melanž
55 g voda
25 g Compound Karamel
Náplň 470 g Milram smetana ke šlehání 35%
140 g MIFI karamelová
100 g griliáš

Příprava

Hmota: Všechny suroviny společně šleháme na 3. rychlostní stupeň po dobu 7 min. Vyšlehanou hmotu rozetřeme na plech a pečeme na 200-220°C cca 8-10 min. (dle navážka a typu pece).

Náplň: Smetanu s Mifi náplní vyšleháme do krémové konzistence.

Komletace: Na vychladlý plát rozetřeme ušlehanou náplň(část náplně si ponecháme na obmaz a dozdobení), posypeme griliášem a roládový plát stočíme. Dáme vychladit a dozdobíme dle fantazie.

Karamelová roláda s griliášem