Makový tunel
Makový tunel
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus 1: | 330 g | Piškot světlý |
200 g | Vaječná melanž | |
50 g | Voda | |
100 g | Maková náplň vařená | |
Korpus 2: | 400 g | Biskvit čokoládový |
320 g | Vaječná melanž | |
200 g | Olej | |
80 g | Voda | |
Náplň 1: | 375 g | Debic Duo |
90 g | Zeesan lískový ořech | |
60 g | Voda | |
Náplň 2: | 150 g | Scaldis Dark |
150 g | Debic Duo |
Příprava
Korpus 1: Všechny suroviny kromě makové náplně šleháme po dobu 8 min. Makovou náplň opatrně vmícháme do ušlehané hmoty a rozetřeme na plech 60x40 cm.
Korpus 2: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. Natřeme plát o rozměru 60x40 cm. Pečeme při teplotě 170-250°C (dle typu pece).
Náplň 1: Šlehačku vyšleháme. Do větší mísy navážíme Zeesan, zalijeme vodou a metličkou promícháme. Přidáme část ušlehané šlehačky a důkladně promícháme. Ručně vmícháme zbytek šlehačky.
Náplň 2: Šlehačku svaříme. Přidáme Scaldis a znovu provaříme.
Kompletace: Makový korpus vložíme do formy, nastříkáme ořechovou náplň, doprostřed nastříkáme čokoládovou náplň a přiložíme pruh z čokoládového plátu. Zatřeme zbytkem ořechové náplně a přiklopíme makovým korpusem. Po vychlazení tunel vyklopíme apotřeme rozehřátou Palettou Neutral.
Products
Ken lactea 35%
Živočišná šlehačka kombinovaná s rostlinným krémem, obsahuje 35% tuku. Má velký a stabilní nášleh a příjemnou chuť. Vhodná na zdobení cukrářských výrobků, do pohárů apod.
Scaldis
Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má příjemnou čokoládovou chuť i vůni. Rychle se rozpouští, zůstává dlouho lesklý a je stabilní i při vyšších teplotách. Je velmi plastický, proto je vhodný pro kreativní zdobení moderních cukrářských výrobků a namáčení ovoce.
Zeesan
Směs sloužící ke stabilizaci a ochucení lehkých šlehačkových krémů. Dostupné v řadě příchutí nebo s neutrální chutí jako ztužovač.