Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Jahodový tunel

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 325 g Melisa směs
240 g Vaječná melanž P
32 g Voda
3 g Med
Náplň 1: 350 g Rosette
350 g Frutafill jahodový
Náplň 2: 200 g Paletta Cold Neutral
Dekorace: 600 g Marzipan
Scaldis Dark

Příprava

Korpus: Všechny suroviny šlehat nejvyšší rychlostí šlehače cca. 6 min. Z hmoty natřeme pláty o rozměrech 26x56 cm. Pečeme 7-10 min. při 240°C.

Náplň 1: Rosette vyšleháme a přimícháme Frutafill.

Kompletace: Z plátu vykrojíme 2 díly. Jeden díl plátu vložíme do formy, zatřeme jahodovou šlehačkou a uzavřeme druhým dílem plátu. Po vychladnutí póry plátu lehce zatřeme Palettou Cold Neutral, aby nám marcipán držel. Tunel potáhneme marcipánem, přetřeme Palettou a nakonec dekorujeme.

Jahodový tunel

Products

Rosette

Slazený rostlinný krém, sloužící jako náhrada živočišné šlehačky, stabilní, připravený k okamžitému použití. Výslednou konzistenci je možné ovlivnit přidáním vody.

Maro Marzipan 1:3

Pravý holandský marcipán určený pro modelování nebo dekoraci cukrářských výrobků, standardně dodáván v poměru 1:3 (mandlová hmota : cukr).

Melisa směs

Směs pro výrobu šlehané hmoty medové barvy a oříškové chuti, vhodná na pláty i korpusy.