Jahodový tunel
Jahodový tunel
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 325 g | Melisa směs |
240 g | Vaječná melanž P | |
32 g | Voda | |
3 g | Med | |
Náplň 1: | 350 g | Rosette |
350 g | Frutafill jahodový | |
Náplň 2: | 200 g | Paletta Cold Neutral |
Dekorace: | 600 g | Marzipan |
Scaldis Dark |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny šlehat nejvyšší rychlostí šlehače cca. 6 min. Z hmoty natřeme pláty o rozměrech 26x56 cm. Pečeme 7-10 min. při 240°C.
Náplň 1: Rosette vyšleháme a přimícháme Frutafill.
Kompletace: Z plátu vykrojíme 2 díly. Jeden díl plátu vložíme do formy, zatřeme jahodovou šlehačkou a uzavřeme druhým dílem plátu. Po vychladnutí póry plátu lehce zatřeme Palettou Cold Neutral, aby nám marcipán držel. Tunel potáhneme marcipánem, přetřeme Palettou a nakonec dekorujeme.
Products
Rosette
Slazený rostlinný krém, sloužící jako náhrada živočišné šlehačky, stabilní, připravený k okamžitému použití. Výslednou konzistenci je možné ovlivnit přidáním vody.
Maro Marzipan 1:3
Pravý holandský marcipán určený pro modelování nebo dekoraci cukrářských výrobků, standardně dodáván v poměru 1:3 (mandlová hmota : cukr).
Melisa směs
Směs pro výrobu šlehané hmoty medové barvy a oříškové chuti, vhodná na pláty i korpusy.