Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Meruňkový tunel

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 250 g Biskvit špaldový s ořechy
125 g Vaječná melanž tekutá
125 g Olej
Náplň 1: 750 g Šlehačka
145 g Zeesan Lískový ořech
180 g Voda
Náplň 2: 1050 g Frutafill meruňkový
Dekorace: 100 g Scaldis White
50 g Ořechy

Příprava

Korpus: Všechny suroviny jemně mícháme lyrou 5 min. Z hmoty natřeme plát o rozměru 32x26 cm. Pečeme 10-15 min. při 180°C. Pláty rozkrojíme na 3 díly o rozměrech 25x9 cm.

Náplň 1: Zeesan rozmícháme s vodou, přidáme ¼ vyšlehané šlehačky, metličkou zašleháme do hladka. Poté smícháme se zbylou šlehačkou (vymíchávat jemně stěrkou).

Dekorace: Scaldis rozpustíme, zamícháme do něj mleté ořechy, nalijeme do hranaté misky a necháme znovu ztuhnout. Poté škrabkou tvoříme hoblinky.

Kompletace: Do olejem vymazaného a moučkovým cukrem vysypaného tunelu vetřeme ořechovou šlehačku. Šlehačku kartou zahladíme tak, aby vznikla jamka, do které vetřeme Frutafill. Překlopíme plátem a necháme vychladit. Po nakrájení dekorujeme dle vlastní fantazie.

Meruňkový tunel

Products

Biskvit špaldový s ořechy

Směs na výrobu třených hmot. Základem je špaldová mouka, která výrobkům dodává příjemnou, lehce ořechovou příchuť. Ořechová chuť je ještě umocněna přídavkem mletých lískových oříšků. Vhodný zejména pro přípravu koláčů.

Scaldis

Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má příjemnou čokoládovou chuť i vůni. Rychle se rozpouští, zůstává dlouho lesklý a je stabilní i při vyšších teplotách. Je velmi plastický, proto je vhodný pro kreativní zdobení moderních cukrářských výrobků a namáčení ovoce.