Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Ořechový tunel s hruškou

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto: 135 g Piškot extra tmavý
100 g Vaječná melanž
20 g voda
Náplň 1: 530 g Milram 35%
105 g Zeesan Lískový ořech
165 g voda
Náplň 2: 300 g Fruitful Hruška
Náplň 3: 100 g Mifi Karamel
Dekorace: 80 g Paletta Cold Choco
15 g Arabesque kakao práškové

Příprava

Těsto: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. Z těsta natřeme plát a pečeme při teplotě 200-220°C po dobu 6-8 min. 

Náplň 1: Smetanu vyšleháme do jogurtové konzistence. Zeesan smícháme s vodou a do něj postupně vmícháváme šlehačku.

Kompletace: Formu na srnčí hřbet vyložíme folií, plát vyřízneme na rozměr formy a vložíme do formy. Do formy nastříkáme 1/2 náplně 1, doprostřed pruh Fruitfulu Hruška, po stranách pruh Mifi Karamel, zastříkáme zbylou 1/2 náplně 1 a zarovnáme. Z korpusu vyřízneme 6 cm široký pruh, vložíme do tunelu, tunel překlopíme na plech a dáme zachladit. Tunel vyklopíme z formy, nahoře vyřízneme drážku, do které dekorujeme Fruitful Hruška, lískoořechovou šlehačku, Mifi karamel a pražené mandle.

Dekorace: Jednu stranu tunelu posypeme kakaem, druhou stranu zatřeme Palettou Cold Choco.

Ořechový tunel s hruškou

Products

Arabesque Kakao práškové

Středně alkalické práškové kakao, se střední tmavostí, obsah kakaového másla cca 21% s velmi příjemnou čokoládovou chutí.

MIFI karamelová

Náplň na mléčném základě určená k přímému použití. Má pastovitou konzistenci, intenzivní chuť a je termostabilní. Lze aplikovat přímo na výrobky, nebo použít pro přípravu šlehačkových a tukových krémů.

Fruitful

Prémiové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (70-90%). S ovocem nejvíce podobným tomu čerstvému - s autentickou barvou, texturou, šťavnatostí a samozřejmě chutí. Náplně Fruitful jsou určeny především pro cukrářské aplikace. Vhodné i pro zmražované výrobky. Pro nejvyšší kvalitu a trvanlivost dodávány v plechovkách.