Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Pistáciová roláda s jahodami

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 380 g Piškot Vista
285 g Vaječná melanž
55 g voda
20 g Compound pistácie
barva
Náplň 1 480 g Milram smetana ke šlehání 35%
95 g Zeesan neutral
95 g voda
30 g Compound pistácie
Náplň 2 200 g čerstvé jahody

Příprava

Hmota: Všechny suroviny šleháme dohromady na 3. rychlostní stupeň po dobu 7 minut. Vyšlehanou hmotu rozetřeme na plech a pečeme 8-10 minut (dle navážky a typu pece) na 200-220°C.

Náplň: Smetanu vyšleháme do jogurtové konzistence. Zeesan neutrál rozmícháme ve vodě, přidáme Compound pistácie a zamícháme do smetany ,kterou došleháme.

Kompletace: Na vychladlý plát rozetřeme ušlehanou náplň (část náplně si ponecháme na obmaz a dozdobení), nakrájené jahody rovnoměrně rozprostřeme a roládový plát stočíme. Dáme vychladit a dozdobíme dle fantazie.

Pistáciová roláda s jahodami